Tijekom pandemije covida-19, dok je većina skijališta u Europi bila prisiljena zatvoriti, skijališta u BiH doživjela su skok popularnosti i obarala rekorde posjećenosti. Jedan značajan primjer je Jahorina, koja i dalje privlači posjetitelje iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Njemačke. Osobno smo se uvjerili u ovaj fenomen kada smo stigli do zapanjujuće olimpijske destinacije, prenosi Index.

Potaknuti sve većim brojem objava na društvenim mrežama u kojima se cijene na Jahorini uspoređuju s popularnim skijalištima u Italiji, Austriji i Francuskoj, proveli smo temeljito istraživanje različitih ugostiteljskih objekata kako bismo utvrdili izbor, cijene i kvalitetu dostupne hrane i pića.

Olimp bar popularno je odredište za one koji traže živu i energičnu atmosferu.
Avanturu smo započeli ukrcavanjem na poljičku gondolu usponom na vrh Jahorine. Smješteni na 1879 metara nadmorske visine, dočekao nas je primamljivi Olimp bar.

Naša narudžba sastojala se od kave s mlijekom koja je koštala 2,82 eura i napitka Cedevita po cijeni od 2,56 eura. Dodatno, njihov jelovnik uključuje izbor čajeva, po cijeni od 3,07 eura, kao i vruće čokolade s okusom lješnjaka, kokosa, naranče i cimeta te bijele ili mliječne čokolade, sve po cijeni od 5,12 eura. U ponudi imaju i razne sokove i vode. Za one koji su zainteresirani za alkoholna pića, malo točeno pivo je dostupno za 3,07 eura, dok se medovina ili višnja mogu pojesti za 3,84 eura.

Opcija doručka na Jahorini sastoji se od poširanih jaja, pršute, travničkog sira, kajmaka i štipki. Cijena ovog divnog obroka je 9,22 eura. Ako ste željni špageta Bolognese, u njima možete uživati ​​za 10,75 eura, dok je grah s kobasicom i pecivom dostupan za 7,94 eura. I sarma s pire krumpirom i pileća krilca s BBQ umakom i krumpirićima imaju cijenu od 11,78 eura. Za kušanje ćevapa ili sudžukica s prženim krumpirićima treba izdvojiti 10,75 eura, prenosi Index.

Cijena pizza varira od 9,98 do 13,82 eura. Među različitim opcijama, najskuplja dostupna pizza je pizza Olimp. Ova posebna pizza napravljena je od pelata, mozzarelle, rukole, pršuta, cherry rajčica i Grana Padana sira.

Jedan od najneočekivanijih užitaka na jelovniku bio je izbor plodova mora. Na vrhu Jahorine posjetitelji imaju priliku uživati ​​u slatkim opcijama kao što su savršeno pečene lignje na žaru (po cijeni od 13,31 eura), sočan file lososa (dostupan za 16,63 eura) ili odrezak od tune koji vodi u usta (po cijeni od 19,96 eura). Svako riblje jelo promišljeno prati prilog “dalmatinskog paprikaša” koji se sastoji od ukusne mješavine blitve, krumpira i povrća sa žara.

Odluka o štipcima s vrhnjem i eurokremom bila je uistinu mudra. Prilikom posluživanja kolačića odmah se vidjela njihova toplina, nježnost i lakoća. Sama krema bila je nedvojbeno divna, ostavljajući nas u razmišljanju je li slana ili slatka varijanta ovih slatkih prstohvata bolja. Cijena koju smo platili za porciju od šest čipsa, zajedno s navedenim prilogom, iznosila je 6,65 eura, javljaju novinari Indexa.

Članak završava intrigantnom anketom koja otkriva da većina čitatelja smatra da su cijene naše olimpijske ljepotice previsoke.

Oglasi - Advertisement