U tragičnom događaju na češkom sveučilištu, David Kozak (24) ne samo da je oduzeo živote 14 osoba i ranio 25 drugih, već je sada potvrđeno da je prije masakra počinio još jedan gnusni zločin.

Tragični incident dogodio se u Pragu, gdje je Kozak, student Filozofskog fakulteta, 21. prosinca počinio gnjusan čin. Puškom je usmrtio 14 studenata i profesora prije nego što je oružje okrenuo prema sebi. Osim toga, u oproštajnom pismu priznao je još jedan čin nasilja, priznavši ubojstvo mladog oca i njegove dvomjesečne bebe. Ovaj raniji incident dogodio se u šumi na periferiji Praga, gdje je obitelj šetala. Uz oproštajno pismo policija je tijekom istrage otkrila i oružje kojim se Kozak služio.

Tijekom istrage koja je u tijeku u selu Hostounj, nadležni su otkrili oproštajno pismo koje sadrži priznanje počinitelja u vezi s ubojstvom koje se dogodilo u šumi Klanovice. Točan sadržaj pisma za sada nije moguće otkriti jer je istraga još u tijeku. Trenutačno se provodi temeljito ispitivanje događaja i razgovori s pojedincima, kako je u razgovoru za Novinky.cz izjavio Jan Danjek, glasnogovornik policije.
Za osvježenje pamćenja, šef češke policije Martin Vondrašek promptno je predvečer u četvrtak 21. prosinca, nedugo nakon tragičnog incidenta na Filozofskom fakultetu u Pragu, objavio da postoji velika vjerojatnost da je ista osoba odgovorna i za dvostruko ubojstvo 32-godišnjaka i njegove dvomjesečne kćeri u šumi Klanovički les 15. prosinca.

Oglasi - Advertisement