U 1990-ima se proslavio na folk glazbenoj sceni ovih prostora, ostavivši iza sebe trajnu ostavštinu nezaboravnih hitova koji nastavljaju oblikovati njegovu reputaciju, čak i nakon njegove smrti.

Točni motivi koji stoje iza njegove vjerske transformacije nikada nisu javno otkriveni. Moguće je da je na njegov izbor presudila supruga Sara Marković ili da su ga možda potaknule potrebe srpskog tržišta s obzirom na njegovu veliku popularnost na tom području.

Tijekom svog života tri puta je iskusio radost braka, što je rezultiralo blagoslovom triju dragih kćeri: Amele, Sandre i Tamare. Rođen je 1964. godine, a porijeklom je iz Kozarske Dubice.

Nažalost, 43 godine kasnije, njegov put je tužan okončan u Bijeljini. Nakon prelaska s islama na pravoslavlje, Amir Rešić uzeo je ime Nikola, a postao je poznat pod svojim umjetničkim aliasom Nino, nadimkom koji i dan danas ima značaj u našim srcima.

Sandra Rešić, poznata kći, naslijedila je zanosnu ljepotu svoje majke Slavice i očevu ljubav prema glazbi. Amela, druga kći, već duže vrijeme živi u inozemstvu i udata je za Omerovića. Srećom, dočekala je svog sina Amira na svijet u isto vrijeme kad je njen otac preminuo.

Oglasi - Advertisement