Prema riječima Katarine Kuzmanović, voditeljice nekretnina Sasomange.rs, cijene vikendica i kuća u ruralnim područjima u našoj zemlji variraju od 4.000 eura do nekoliko stotina tisuća eura. Riječ je o luksuznim nekretninama s prostranim parcelama i bazenima u blizini Beograda i Novog Sada, prenosi Kurir.

Tijekom zimskih mjeseci potražnja za nekretninama relativno je slabija u usporedbi s aktivnijim razdobljem od proljeća do jeseni.

Prema Kuzmanovićevim riječima, jedina iznimka od općeg trenda čekanja boljeg vremena i proljeća za potragu za vikendicama i kućama je prodaja nekretnina u planinskim zimskim turističkim destinacijama. Naime, u periodu pred zimsku sezonu postoji potražnja za nekretninama na Kopaoniku, Zlatiboru, Tari i Divčibarama od strane ljubitelja zimskih sportova koji žele da kupe svoju nekretninu na ovim lokacijama.

Ova ponuda je vrlo primamljiva.

Dodatno, ističe da je usred pandemije COVID-19 došlo do značajnog porasta tržišta nekretnina, uz veliku potražnju za kupnjom i prodajom kuća, vikendica i parcela. Međutim, pred kraj 2020. godine taj se trend postupno počeo usporavati, dovodeći nas u fazu stagnacije.
Tijekom prethodne godine, ponuda i potražnja za vikendicama na oglasniku Sasomange pratila je poznati obrazac, s dobrim izborom dostupnih nekretnina i standardnom razinom interesa, pod utjecajem, naravno, sezone. Bez sumnje, popularnost kuća značajno je porasla u usporedbi s razdobljem prije pandemije. Može se zaključiti da smo sada ušli u ustaljeni ritam ponude i potražnje, koji se očekuje i tijekom ove godine. Što se tiče cijena, oni koji traže kuće u ruralnim područjima Srbije trebali bi izdvojiti najmanje 4.000 eura, što je trenutno najpovoljnija opcija na portalu Sasomanga. Generalno, najjeftinije su kuće koje se nalaze u istočnim i južnim krajevima Srbije, posebno u selima. Za ovaj cjenovni razred, kupci obično mogu očekivati ​​da će kupiti stariju kuću s vrtom, a ponekad i dodatne gospodarske zgrade i značajno zemljište. Naš izvor objašnjava da nije rijetkost da u cijenu kuće ulaze i dijelovi obližnjih šuma ili voćnjaka.
Luksuzne rezidencije i kuće za odmor u blizini Beograda i Novog Sada mogu dosegnuti cjenovni rang od nekoliko stotina tisuća eura. Ove raskošne nekretnine su novoizgrađene i opremljene lijepo uređenim parcelama, često popraćene bazenom, zidanim roštiljem i drugim sadržajima koji osiguravaju potpuni komfor i užitak. Najekstravagantnije vikendice nalaze se u cenjenim krajevima poput Kosmaja, Avale, Sremske Kamenice i obodima Fruške gore.

Prema Kuzmanovićevim riječima, pojedinci imaju želju za mirnijim načinom života, ali preferiraju nekretnine u neposrednoj blizini svojih domova zbog ograničenog vremena za česta putovanja na daleke destinacije.

Na oglasima Sasomange možete pronaći najskuplje vikendice dostupne za prodaju.

Vrednost Kuće Sremski Karlovci procenjena je na oko 665.000 dinara.
Cena imanja na Fruškoj gori je 665.000 dinara.
Cijena vile na Rajcu je 650.000 KM.
Stanovništvo Sremskih Karlovaca, tačnije Stražilova, procjenjuje se na oko 620.000 stanovnika.
Cena vile na Zlatiboru je 595.000 dinara.
Banjica Vrdnik i njen prateci objekat, koji se sastoji od sest apartmana, cenjeni su na 566.500 dinara.
Cijena kuće sa bazenom u Taru, Zaovine, određena je na 515.000.
Sve brojke izražene su u eurima.
Primarni razlog za to je želja za prodajom ili iznajmljivanjem kuće u neposrednoj blizini, obično unutar nekoliko desetaka kilometara. Ova područja su vrlo tražena za kupnju kuća za odmor, s popularnim destinacijama uključujući Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Taru, Palić, Srebrno jezero i Perućac. Obitelji su privučene ovim mjestima kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme okruženi prirodom. Prilikom traženja kuće za odmor fokus ne treba biti na tome kada kupiti, već na pronalaženju nekretnine koja ispunjava sve zahtjeve i željene preferencije. Stoga, kada jednom naiđete na savršenu kuću za odmor, nemojte oklijevati s donošenjem odluke. Tržište nudi široku paletu mogućnosti, ali nijedna nekretnina neće imati sve, zbog čega je teško pronaći upravo ono što tražite.

Cijene doživljavaju pad.

Prema Kuzmanovićevim riječima, kod vikendica je postojao produljeni period stabilnosti cijena, koji je zahvatio cijelu 2022. i prve mjesece 2023. godine.
Na oglasima Sasomanga možete pronaći najpovoljnije dostupne vikendice.

Cenina lokacija.

Cena vikendice ispod Vlasinskog jezera je 16.500 dinara.
Stambena zgrada u Subotici, koja se nalazi u prizemlju, ima ukupno 22,000 četvornih stopa.
Cijena stare kuće kod Vrnjačke Banje je 25.000.
Cijena vikendice Krivi Vir određena je na 25.000 kn.
U gradu Subotici postoji skromna kuća od pješčenjaka koja se sastoji od dvije sobe, au kojoj živi oko 25.000 stanovnika.
Cena vikendice Beška određena je na 27.000.
Cijena vikendice u Čortanovcima je 32.000 KM.
Sve brojke izražene su u eurima.
U skladu s najnovijim trendovima na tržištu nekretnina i sveukupnim usporavanjem, tijekom druge polovice prošle godine došlo je do zamjetnog pada cijena kuća, vikendica i zemljišta na pojedinim područjima. Važno je napomenuti da se ovo ne odnosi univerzalno, već na sve vrste nekretnina. Na mjestima gdje postoji velika potražnja i više potencijalnih kupaca za jednu nekretninu, malo je vjerojatno da će doći do pada cijena. To vrijedi i za stanove i za vikendice, ističe naš izvor.

Dostupna je nevjerojatna ponuda za Sasomange.

Postoji preko 11.000 oglasa.

Prema Kuzmanovićevim riječima, portal Sasomange može se pohvaliti velikim izborom ponude, s preko 11.000 oglasa za kuće i vikendice diljem Srbije, od Leskovca i Vranja na jugu do Subotice i Palića na sjeveru.

Dostupan je širok raspon nekretnina za svaki budžet, u rasponu od nekoliko tisuća eura do nekoliko stotina tisuća eura. Određene nekretnine ističu se poželjnim lokacijama, poput onih u blizini jezera ili u planinskim predjelima poput Vlasinskog jezera, Inđije, Čortanovaca u podnožju Fruške gore i Zlatibora.
Cijene vrlo poželjnih dobara ostaju konstantne jer uvijek postoji kupac spreman platiti. Međutim, za manje poznate i popularne lokacije, moguće je smanjenje cijena u bliskoj budućnosti. To se, međutim, neće primjenjivati ​​univerzalno, već će se razlikovati ovisno o pojedinačnim okolnostima kao što su hitnost prodavatelja ili pregovaračke vještine kupca. Do kraja ove godine predviđa se oporavak tržišta nekretnina, što ukazuje na zaustavljanje ukupnog pada cijena nekretnina.

Oglasi - Advertisement