Pevačica Goga Sekulić odlučila je da progovori o problemima sa kojima se suočava njen petogodišnji sin. Goga je otkrila da njegov sin kasni na razgovor. Odlučila je da podijeli izazove sa kojima se suočavaju porodice kako bi podigla svijest i pružila podršku roditeljima u istoj situaciji.

“Moje dijete je kasno progovorilo! Sad idemo kod logopeda. Kao i svi dječaci, navikao je ‘on očima, a mama skokovima’, ali naravno bilo je više od toga. Sa nepune dvije godine , Vasilij Nisu me više zvali i vidio sam konkretne promjene. Odlučio sam da se vratim u Beograd i potražim pomoć od naših stručnjaka. Bila je to ogromna muka, ogromna borba”, rekao je Gorga i nastavio:

“Ima toliko slučajeva da su djeca zdrava, ali kasne na razgovor! Objasnili su mi da postoje različite mutacije i da nije autizam jer obično reagiraju na prvu mutaciju”.

Pevačica je otkrila potrebu da stalno radi sa svojom decom.

“Suština svega je rad, rad, rad! To je naporno i nije lako za roditelje i djecu. Veoma je bitna socijalizacija! Vrtić je veoma važan, omogućava djeci da osete prostor, prijatelje, atmosferu. Ovaj proces uključuje de -verbalizacija Terapeuti tamo logopedi u sezonskoj sobi sve je to bitno!Postoji mnogo načina da se pomogne.Sve je Božja volja i rad.Vidi se napredak!Vrlo sporo ali je samo malo Pitanje.Zato sam Zapostavljam svoju karijeru i posvecujem se samo njemu! U modu sam “ili/ili”. Da moram da biram definitivno bih odustala od pevanja. Moj sin govori jezik koji poseduje… On je veoma veseo, ali kada to uradi kako treba, biće prava žurka, slavlje i svi ćete biti pozvani – zaključio je pevač u “Premijeri”.

Oglasi - Advertisement