Prema navodima brazilske policije, Darko Geisler Nedeljković, osumnjičeni pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, koji je tragično stradao 5. siječnja u Sao Paulu, ušao je u Brazil prije devet godina sa slovenskom putovnicom izdanom na ime Dejan Kovač. Tijekom cijelog tog razdoblja potajno je boravio u luci Santos.

Unatoč stalnim naporima da se locira počinitelj, nedavno se pojavio video koji prikazuje napadača kako bježi s mjesta zločina.

Kako prenose brazilski mediji, video prikazuje osobu koja nosi šešir i odjevena je u crno-bijelu bluzu.

Prema izvješćima brazilskih medija, primijećeno je da dotična osoba izgleda bježi s mjesta događaja nakon počinjenja zločina. Policija je provjerila vjerodostojnost snimke i trenutno se intenzivno radi na privođenju i identifikaciji ove osobe.

Važno je napomenuti da su tijekom brifinga za novinare koji su vodili brazilski službenici za provođenje zakona potvrdili identitet preminule osobe. Za ovom osobom Crna Gora je prije devet godina raspisala međunarodnu tjeralicu jer je osumnjičena za ubojstvo pripadnika “kavačkog klana” u neposrednoj blizini zatvora u Spužu. Gajslera se dosljedno naziva i plaćenim ubojicom i članom “škalskog klana”, kriminalne organizacije sa sjedištem u Baru.

Tijekom konferencije je rečeno da je način na koji se ubojstvo dogodilo odmah izazvao sumnju, jer je imao obilježja smaknuća. Žrtva, muškarac koji je sa sinom vozio bicikl dok ga je supruga vukla za sobom, tragično je stradao. Istaknuta je hitnost utvrđivanja identiteta preminulog, jer ono ima ključnu ulogu u pokretanju istrage i utvrđivanju motiva. Policija nije gubila vrijeme i brzo je krenula s radom na dva fronta: identifikaciji žrtve i identifikaciji počinitelja.

Nakon pregleda, otkriveno je da u putovnici koju je dala supruga preminulog čovjeka nedostaje potrebni ulazni pečat iz Brazila, što ukazuje na to da je u zemlju ušao ilegalno. Nakon što su se obratili slovenskom konzulatu, dobili su informaciju da datum rođenja naveden na putnoj ispravi ne odgovara niti jednom slovenskom državljaninu. Nadalje, broj putovnice otkrio je da ju je izvjesna osoba po imenu Dejan Kovač prijavila kao izgubljenu 2017. godine, zbog čega je dokument poništen. Ovu informaciju prenose Novosti.

Analizom fotografije pojedinca iz Pančevca i upoređivanjem s bazom podataka nadležni su uspjeli utvrditi njegov identitet. To je dovelo do spoznaje da ima sličnosti s osobom za kojom tragaju Crnogorci. Zbog toga su brazilske vlasti stupile u kontakt sa svojim kolegama u Crnoj Gori, koji su im dostavili otisak prsta osumnjičenog u vezi sa slučajem ubojstva u Spužu. Nakon toga su otisci prstiju preminule osobe u Sao Paulu uspoređeni s otiscima osumnjičenika.

Brazilska policija s velikom sigurnošću tvrdi da pozitivni rezultati potvrđuju identitet dotične osobe, ne ostavljajući mjesta sumnji da je ona možda eliminirana kao vid odmazde za svoje postupke u Crnoj Gori.

Oglasi - Advertisement