Dvadeset četiri godine kasnije, ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dalje privlači pažnju javnosti. Oko 17 časova 15. januara 2000. ispred tadašnjeg hotela InterContinental Beograd (danas hotel Crowne Plaza) parkirala su se dva automobila. Opel kalibar napustili su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, od ranije poznati policiji.

Drugi automobil je bio Golf iz kojeg je izašao Zoran Nikolić Pegla i Dobrosav Gavrić, pripadnik 2. čete 1. bataljona brigade SUP Beograd (Dobrosav Gavrić). Pegra je ostao na parkingu dok su trojica muškaraca ušla u predvorje, pripremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je velika gužva. Arkan je sjedio u boksu nedaleko od recepcije. Živi sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Matovićem.Zvonko Mateović je zajedno došao u hotel.

Dok su sestre u pratnji Matovićeve obilazile butik, Alkan i društvo su sedeli u predvorju. Nekoliko minuta nakon 17 sati, Gaga i Miki su prišli do njih. Rukovali su se s Alkanom i poljubili Mandu prije nego što su krenuli prema stepenicama koje su vodile u hotelsku plesnu dvoranu. Gavrić je sjeo u drugu separeu, nekoliko metara dalje od Alkana.

Nakon minut, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvukao pištolj “CZ 99”. Upalio je Arcanu tri puta u potiljak. Školjke, čaše, šolje i flaše padale su na pod predvorja “Interkontinentala”, gde su gosti ležali ničice na podu kako bi izbegli požar. Policija je brzo stigla na lice mesta, ali hitna pomoć nije stigla. Seka i Lidija su pozvale u pomoć i odvukle Alkana do izlaza iz hotela. Seka je potom pokušala da ubedi policajca da službenim vozilom odveze Arkana u bolnicu. Odbio ju je jer nije imao dozvolu nadređenih. Konačno, Akan je BMW-om prebačen u Urgentni centar. Tamo je zvanično proglašen mrtvim.

Da li je konačno rešena sudbina Arkanovog ubice?
Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, već 12 godina u zatvoru u Kejptaunu. Uskoro bi mogao da bude u zatvoru u Srbiji nakon što mu je sud krajem maja odobrio transfer Interpola. prošle godine!

Njegovi branioci najavili su da će se ponovo žaliti na odluku jer Gavrić nije želio da bude izručen Južnoj Africi, prenio je južnoafrički portal Netwerk24. Gavrićev branilac u Srbiji, advokat Veljko Delibašić, rekao je tada Curielu da nije upoznat sa odlukom.

On ima pravo na novo suđenje u Srbiji
Ako Dobrosav Gavrić bude izručen Srbiji, imaće pravo da traži ponavljanje suđenja u slučaju “interkontinentalnog” trostrukog ubistva, s obzirom da je osuđen u odsustvu. Inače, od kada je u aprilu 2018. u Johanesburgu ubijen Miroslav Đuričić Miki, samo Dragan Nikolić služi kaznu od 30 godina. Nakon što je raščišćen, pronađen je kako se krije sa Gavrićem dok je stajao u svom automobilu i čekao na semaforu i koristio lažna belgijska dokumenta.

Gavrić je u ekstradicionom postupku u Srbiji tražio status izbeglice, tražio azil i protivio se izručenju Srbiji, tvrdeći da je osuđen na “političkom procesu” i da se plaši za svoj život jer je takva situacija – ako je “poslan u Srbiju” , zvali su ga Arkanov osvetnik.

Negirajte umešanost
Tokom suđenja za ubistvo “Interkontinentala”, on je negirao umiješanost u zločin. Arkanova udovica, pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je takođe svedočila na suđenju, rekla je Gavriću na ročištu: “Sediš pognute glave, okrenut ka izlazu, a ja te lepo vidim preko Željkovog ramena. Ponoviću sto puta Potpuno sam siguran „Izdajice, da li znaš koga si izdao, koga si ubio? Smrdiš, smeće! “. Prilikom izlaska iz suda, udovica je pljunula Gavrića. Nakon ročišta, pored Gavrića, uhapšeni su i Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić Gagi. Osuđeni na 30 godina zatvora.

Oglasi - Advertisement