U početku se Cody Gibson intenzivno bavio bodybuildingom. Nažalost, kasnije se našao uhvaćen u opasnom krugu ovisnosti o drogama. Kako bi ilustrirala sumornu stvarnost ovisnosti svog sina, Codyjeva majka podijelila je niz fotografija na Facebooku. Prvi set slika prikazuje Codyja prije upotrebe droga, dok drugi set, snimljen sedam mjeseci kasnije, živopisno prikazuje razorne posljedice ove destruktivne navike.

Nakon što je razvio ovisnost o metamfetaminu i heroinu, Gibsonovo zdravlje počelo se naglo pogoršavati. Štetni učinci droge uništili su njegov život i gotovo uništili njega i njegovu obitelj.

Uz fotografije, njegova majka je izjavila: “Ovo je portret heroja i osobe koja je bila meta.” Kobi Gibson je patio od mentalnih poremećaja koji su bili posljedica upotrebe droga, što je dovelo do ozbiljnog gubitka težine, kožnih bolesti i razdoblja beskućništva. Ovisnost o supstancama također dovodi do komplikacija sa zubima, značajnog oštećenja mozga i simptoma kao što su gubitak pamćenja, paranoja i psihoza.

Jennifer Salften-Tracy, majka preminulog, kroz priču svog sina htjela je podići svijest o teškim posljedicama konzumiranja droga. Prema The Sunu, zlouporaba droga postala je sve raširenija u Sjedinjenim Državama u posljednjih nekoliko desetljeća.

Na prvoj slici Kodi je prikazan kao zdrav i mladolik 26-godišnjak. Međutim, na drugoj fotografiji on je praktički neprepoznatljiv.

“Njegova majka je izrazila mučnu stvarnost da je samo sedam mjeseci bilo dovoljno vremena da život njenog sina izmakne kontroli. Podijelila je ovu priču dok je njen sin ostao beskućnik i nije se želio vratiti kući. Stalna briga za njegovu dobrobit nastavlja budna noću, nesposobna pronaći utjehu u odmoru.

Tijekom našeg razgovora, otkrila mi je da postoji bezbroj pojedinaca i kućanstava koji podnose sličnu tjeskobu, ali ipak odlučuju šutjeti o svojim borbama. Ovo je značajna poteškoća s kojom se moramo suočiti kao društvo i moramo zajedno raditi na pronalaženju rješenja. Naglasila je da vlasti ne ispunjavaju svoje obveze na adekvatan način.

Nakon što je objavila otkriće svog sina i početak njegove rehabilitacije, godinu dana kasnije ponosno je izjavila da je Kodi dobrog zdravlja i da njegova rehabilitacija napreduje prema očekivanjima.

Iako je put bio naporan za njega i za sve nas koji smo bili uključeni, više sam zahvalan sada kada je moj sin živ i više nije ovisan o drogama. Moj sin nam je vraćen, a druga moja djeca su dobila brata, a moje unuke opet imaju oca.

Prema pisanju The Suna, Kodi, otac dviju kćeri, prošlog je mjeseca na Facebooku objavio da je uspješno pobijedio svoju ovisnost.

Oglasi - Advertisement