U brzoj i efikasnoj akciji policije na Jahorini jučer je uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca u Europi Mladen Samardžija (33). Samardžija je danas prebačen u nadležnost Tužilaštva BiH.

Radi se o lišenoj slobode prilikom provođenja akcije “Tokio”, zajedničke akcije Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske. Ovo uhićenje je izvršeno zbog sumnje na umiješanost osobe u neovlaštenu trgovinu drogama.
Pod vodstvom Tužiteljstva BiH, na području Istočnog Sarajeva izvršena je misija pod nazivom “Tokio”. Cilj je bio uhititi člana organizirane kriminalne skupine koji se bavio nedozvoljenom distribucijom kokaina. Riječ je o osobi M.S., koja je dvojni državljanin Slovenije i BiH, a za njom se trenutno traga Interpol Slovenije zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama, priopćeno je iz MUP-a Srpske.

Tijekom akcije, vlasti su otkrile i zaplijenile ukupno 3.300 eura i 1.800 KM (u protuvrijednosti 900 eura) u gotovini, zajedno sa šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada streljiva različitog kalibra, dnevni red sa zapisima i bilješkama za koje se vjeruje da su povezan s ilegalnom trgovinom drogom. Uz to, oduzeta su i dva vrijedna ručna sata, bankovne kartice, te količina smeđe biljne materije težine 12 grama za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. U sklopu akcije privremeno je privremeno oduzeto pet vozila.
ATV je objavio video koji prikazuje brzu reakciju policije prilikom privođenja Samardžije. Na snimci se vidi kako naoružani policajci brzo prilaze vozilu i iz njega izvlače Samardžiju. Cijeli niz odvijao se u roku od nekoliko sekundi.

Važno je napomenuti da je Samardžija trenutno predmet međunarodne tjeralice koju je raspisala Slovenija. Razlog tome je njegova nedostupnost pravosudnim tijelima u Sloveniji, koja ga aktivno traže zbog navodne upletenosti u organizirani kriminal i trgovinu drogom. Osim toga, osumnjičen je i za počinjenje ovih kaznenih djela u Bosni i Hercegovini.

Oglasi - Advertisement