U veljači je 13-godišnji palestinski dječak počinio napad nožem koji je rezultirao smrću graničnog policajca. Nedavno je Izrael srušio obiteljsku kuću dječaka, što je naišlo na kritike iz Sjedinjenih Država.

Dana X, američki Ured za palestinska pitanja istupio je protiv odluke izraelske vlade da sruši kuću palestinske obitelji kao odgovor na postupke njihova 13-godišnjeg djeteta. Ured je priopćio kako je nepravedno da cijela obitelj snosi posljedice za postupke pojedinca.

Video pogledajte na linku ispod

Tarciso Morais on X: “🇮🇱🇵🇸 Israel explode a casa do terrorista palestino Muhammad Zalbani em Shuafat, um campo de refugiados na Jerusalém Oriental. https://t.co/RPftTriX7c” / X (twitter.com)

Tijekom tjedna, znatna četa policajaca ušla je u izbjeglički kamp Shuafat, koji se nalazi sjeverno od Jeruzalema, i uništila kuću Muhammada Zalbanija. Zalbani je odgovoran za ubod nožem graničnog policajca, Asila Sawaeda, 22, dok je pregledavao autobus na prijelazu Shuafat u veljači.

Prema Times of Israel, Izrael opravdava rušenje domova kao mjeru predostrožnosti protiv budućih terorističkih napada. Međutim, organizacije za ljudska prava tvrde da je ova praksa jednaka kažnjavanju cijelih zajednica za postupke nekolicine pojedinaca.

Oglasi - Advertisement