Policija je juče, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi, lišila slobode S. M. iz Srpske Crnje (44). Razlozi za uhićenje proizašli su iz sumnje da je S. M. počinio nasilje u obitelji. Priča se da je svog sina Acu T. (26) u posjetu polila benzinom i zapalila. Kako piše “Blic”, doktori se i dalje bore da ga održe u životu.

Nakon gnusnog zločina koji se dogodio u petak uveče oko 20 sati u stanu u Ulici kralja Aleksandra, Aca T. je prevezen u zrenjaninsku bolnicu. Kada su stigli, liječnici su ustanovili da je više od 50% njegova tijela teško opečeno i da zahtijeva hitno liječenje koje se nije moglo pružiti u toj ustanovi. Zbog toga je hitno prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Kako je rekao PR KCV-a Siniša Knežević, pacijentica A. T. je zbog teških opeklina dovezena u Urgentni centar UKCV-a i trenutno je u teškom stanju. Nakon primarne kirurške obrade ovih ozljeda, pacijentica je prebačena na Kliniku za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju boli UC UKC. Ovdje će biti podvrgnuti pažljivom i kontinuiranom praćenju, kao i intenzivnom konzervativnom liječenju.

Majka koju su opisivali kao mučiteljicu pokušala je zapaliti svoja dva sina.
Prema prethodnom pisanju “Blica”, navodi se da je S.M. zapalila svog sina Acu T. prilikom njegove posjete kući u kojoj ona stanuje sa svojim partnerom Š.LJ. (58). Š.LJ. je već služio kaznu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i trenutno je u kućnom pritvoru bez elektroničkog nadzora.

Neformalno, izvori su otkrili da je otprilike dva mjeseca prije toga pokušala zapaliti požar koji bi naškodio Aci T. i njegovom mlađem bratu S.T., starom 14 godina, koji su bili kod nje u posjeti.

Slično kao i njezin partner, slovi kao alkoholičarka, a oduvijek je bila izazovna, sklona nasilju. Ostavivši za sobom osmero djece i muža, preselila se u Š.LJ., gdje je bila u kućnom pritvoru; međutim, mogla se kretati bez poteškoća. Otprilike dva mjeseca prije toga pokušala je zapaliti vatru u kojoj bi stradala njena dva sina, Aca i njegov mlađi brat S.T. Srećom, uspjeli su izbjeći plamen i događaj prijavili nadležnima. U istrazi, koja je još u toku, za “Blic” saznaje pouzdani izvor, postoji značajna sumnja da je ona uspjela da zapali sina Acu, koji je sada ranjen.

Policija svoju zadaću obavlja stručno, a tužiteljstvo je odredilo raspored.
Prema našem izvoru, postoji službeni policijski zapisnik o incidentu u kojem je S. M. napao dvojicu sinova i pokušao ih zapaliti. Policija je cijeli slučaj izvijestila nadležnom tužiteljstvu u Kikindi. No, tužiteljstvo nije adekvatno reagiralo na prijavu.

Naš izvor je izrazio nadu da će tužiteljstvo poduzeti mjere i S.M., koji je bio umiješan u brojne sitne zločine, prebaciti iz njihove kuće u pravi zatvor. Smatraju da bi, da je to učinjeno, tragični incident koji se dogodio bio izbjegnut. Pričekat ćemo i vidjeti hoće li tužitelji konačno shvatiti da optuženi ne treba biti zatvoren u kućnom zatvoru, već u pravoj popravnoj ustanovi.

Obitelj ostaje u nevjerici, nadajući se da će se Aca izvući i potpuno oporaviti.
Obitelj stradalog Ace T. još uvijek se bori s tragedijom koja se dogodila, a njegov mlađi brat Milan T. teško se miri sa situacijom. Milan je upitan zašto je njihova majka, uprkos svojim postupcima, ubijedila Ace da ode kod S.M. Milan je jednostavno odgovorio kako im je majka i dalje majka, bez obzira na njezine postupke.

Nakon što je ostavila supruga i osmero djece, započela je vezu sa Š.LJ., koji je imao 58 godina. Naravno, njezinu je obitelj rastužio ovakav rasplet događaja i nadali su se da će se s vremenom skrasiti. No, ubrzo se pokazalo da je Š.LJ. se također borio s alkoholizmom, a njihov je odnos samo stvarao dodatne probleme. Na kraju je Eto, žena o kojoj je riječ, osuđena za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i trenutno služi kaznu za svoj zločin. Milan, inače član obitelji, smatra da ništa od ovoga ne bi bilo da je dobila zatvorsku kaznu.

Prema njegovim riječima, on i njegova sestra, zajedno s ranjenim bratom, radom su preživljavali sebe i svoju mlađu braću i sestre, nastojeći im omogućiti kvalitetan život. On dalje navodi da je Aca T. jako cijenjen od strane onih koji ga poznaju.

Ožalošćeni otac jadikuje: “Kakva je to majka koja bi mogla počiniti takvo djelo protiv vlastitog djeteta?
Rade T., inače otac stradalog Ace T., trenutno proživljava veliki šok i emotivnu potresenost. Izrazio je nevjericu u situaciju, navodeći da ne može shvatiti kako je S. M. mogao nauditi njegovom djetetu. Uzrok ozljede ostaje mu nejasan.

Izražavajući ogromnu tugu i poteškoće, ožalošćeni otac navodi da je njegovo prvorođeno dijete zadobilo teške opekotine na većem dijelu tijela, što je rezultiralo velikom vjerojatnošću trajnog sljepila. Nadalje, zbog traumatičnog incidenta kosa mu je potpuno pougljenila.

Pojedinac priznaje da je njegov potomak imao sposobnost potaknuti njegovog partnera u jednom trenutku. No, tvrdi da nema opravdanja da je počinila tako gnjusan čin.

“Kako je to majka mogla učiniti vlastitom djetetu? Napustila je mene s osmero djece kako bi otišla i bila s drugim muškarcem. Moj sin je bio razumljivo uzrujan zbog toga i znao je kako se verbalno obrušiti na nju. Međutim, nije bilo ništa mogao joj reći da bi to opravdalo da ga je zapalila – prema ožalošćenom ocu koji se ne može utješiti.

Prijavljeno je da je susjed navodno vidio kako Aca nešto pali.
Rade T. je u razgovoru za medije otkrio da je u stanu u kojem se dogodio gnusni zločin bio njegov prijatelj S.M. Dodatno, Š.LJ. je također bio tamo, šuteći dok se tragedija odvijala.

Prema pričama, u trenutku izbijanja požara u kući je bio susjed. Priča se da je konzumirao pivo dok je pasivno promatrao plamen. Rade, teškog srca, ne može dokučiti zašto susjed nije pružio pomoć ili pokušao ugasiti pakao. Rade priznaje da mora ostati pribran zbog svoje druge djece, ali to je monumentalan zadatak jer tuguje za svojim najstarijim djetetom.

Oglasi - Advertisement