Ovaj prirodni napitak, sastavljen od svega dva sastojka, ima potencijal potpuno transformisati vaše tijelo i zdravlje u svega dvije sedmice. Kao dio zdravog načina života, koji uključuje uravnoteženu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, ovaj napitak može biti vaš saveznik u očuvanju zdravlja.

Sastojci Potrebni za Pripremu:

  • 400 g svježeg korijena celera
  • 1 kg neprskanih limuna

Koraci Pripreme:

  1. Sitno nasjeckajte korijen celera i stavite u lonac s 2 litre filtrirane vode.
  2. Dodajte naribanu koru limuna. Pustite da zavrije i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
  3. Nakon kuhanja, ostavite smjesu da se ohladi 5-6 sati.
  4. U međuvremenu, iscijedite sok od limuna.
  5. Pomiješajte limunov sok s ohlađenom smjesom celera, dobro promiješajte i procijedite.
  6. Čuvajte napitak u staklenoj boci u frižideru.

Upotreba: Pijte 1 dcl napitka tri puta dnevno prije obroka. Ako vam je ukus preintenzivan, možete ga razrijediti s vodom.

Zdravstvene Prednosti: Korijen celera nije samo niskokaloričan, već je i bogat vitaminima A, C, K, E, esencijalnim uljima, karotenom i elementima u tragovima. Sadrži poliacetilenske antioksidanse poput flekanola, panaksitola i metilflekranola, koji pružaju zaštitu od raka debelog crijeva i akutne limfoblastne leukemije. Vitamin K u celeru igra ključnu ulogu u zdravlju kostiju, poboljšavajući njihovu mineralizaciju i stimulirajući osteotrofnu aktivnost.

Osim toga, celer je bogat mineralima kao što su fosfor, gvožđe, kalcijum, bakar i mangan, koji su ključni za razne tjelesne funkcije, uključujući metabolizam ćelija, održavanje krvnog sustava, formiranje kostiju i zuba, te jačanje imuniteta.

Ovaj napitak nije samo jednostavan za pripremu, već nudi i bogatstvo zdravstvenih prednosti. Uključite ga u svoju svakodnevnu rutinu i osjetite razliku!

Oglasi - Advertisement