Učestvujući u emisiji Novo jutro, Dejana se kod Jovane Jeremić raspitala o njenom viđenju zabrane koja je Selmi izrečena.

Kroz naš dugogodišnji profesionalni odnos, Selma, moja draga prijateljica, dosljedno je pokazivala izvanredan stav kada je u pitanju bila interakcija s pojedincima iz različitih vjerskih i nacionalnih pozadina.

 

Bez sumnje, mogu potvrditi da Selma Bajrami posjeduje apsolutno odsustvo pristranosti ili predrasuda po ovom pitanju. Stalno mi je upućivala svoje dobre želje u prigodama kao što su Sveti Nikola, Božić i Uskrs.

U mom telefonu kriju se značajni dokazi. Važno je napomenuti da pojedinci koji se pridržavaju muslimanske vjere dosljedno pokazuju obzirnu prirodu i dosljedno su prvi koji čestitaju tijekom naših praznika.

Prema Dejanovim riječima, čvrsto se drži uvjerenja da glazba posjeduje sposobnost njegovanja povezanosti među pojedincima.

“Po mom mišljenju, muzika ima moć da okuplja ljude i podstiče jedinstvo. Od ključnog je značaja da nastavimo da grlimo druge raširenih ruku i da svima izrazimo toplu dobrodošlicu, baš kao što smo to činili i u prošlosti.

Poznavajući ovu osobu više od dvije decenije, i iz ugla bliskog prijatelja i iz ugla nekoga ko ju je pomno promatrao, mogu sa sigurnošću tvrditi da ne gaji nikakvu zlu volju prema bilo kome, a svaki komentar koji sada dam može biti pogrešno protumačen zbog mog lična pristrasnost.”

Oglasi - Advertisement