Ranije danas, glasnogovornik Ministarstva zdravstva Gaze izvijestio je da je pet prerano rođene djece preminulo u bolnici u gradu Gazi. Ova bolnica je bila smještena u jeku sukoba prije sporazuma o prekidu vatre između Hamasa i Izraela.

Tijekom cijelog trajanja sukoba izraelski napadi bili su usmjereni prema bolnicama u najmnogoljudnijem gradu palestinske enklave. Bolnice su navodno evakuirane i to im je naredila izraelska vojska, dok se u petak ne uspostavi primirje.

Dr. Ashraf al-Kidreh izvijestio je da je jedinica intenzivne njege bolnice Al-Nasr, ključne pedijatrijske medicinske ustanove u Gazi, ostala s pet nedonoščadi nakon što su se okupacijske snage povukle s tog područja.

Pristup nedonoščadi ograničili su vojnici koji su branili liječnicima i članovima obitelji da priđu. U utorak navečer, kada je liječnicima konačno odobren ulazak, otkrili su tijela dojenčadi u stanju djelomičnog raspadanja.

AFP javlja da je izraelska vojska odbila dati trenutni komentar.

Sredinom studenog globalna zajednica je budnim okom pratila 39 prerano rođene djece koja su bila na skrbi u bolnici Al-Shifa u Gazi. Nažalost, ova je bolnica bila opkoljena i napadnuta od strane izraelske vojske, a sudbina ove djece bila je neizvjesna.

Tragično, osmero dojenčadi izgubilo je živote zbog neadekvatnog pristupa električnoj energiji za napajanje njihovih inkubatora. Kao odgovor, dvadeset i osam je prevezeno u Egipat i primljeno u bolnicu, pri čemu su neki stigli sami jer su ostali bez roditelja, a drugi su odvojeni od svojih obitelji jer njihovim roditeljima nije bilo dopušteno ući u Egipat. Ujedinjeni narodi izvještavaju o ovoj srceparajućoj situaciji.

U bolnicu koja se nalazi u južnom dijelu Pojasa Gaze, primljeno je troje dojenčadi zbog njihove krhkosti, što ih čini neprikladnima za preseljenje.

Oglasi - Advertisement