Nedavno je na društvenim mrežama osvanula snimka koja bilježi uznemirujući trenutak kada vozač autobusa Centrotransa nasilno izbacuje staricu iz autobusa.

Video bilježi slijed događaja, počevši od verbalne svađe i kulminirajući nasilnim izvođenjem žene iz autobusa.

Vozač je odlučno izjavio da nema šanse da se dotičnoj osobi dopusti ukrcaj u autobus i preuzimanje uloge vozača. Nadalje, vozač je izrazio frustraciju zbog činjenice da ih je starica oštetila za 170 KM.

No, na portalu Crna hronika oglasio se i vozač Centrotransa Abaz Radoš.

Prema riječima Abaza Radoša, koji je govorio za portal Crna hronika, riječ nije o karti ili bilo kakvoj karti. Umjesto toga, radilo se o ženi koja se vozila autobusom otprilike šest mjeseci i stvarala probleme.

“Prvi incident mi je bio kada je razbila telefon u Hrasnici na okretalištu. Nije htjela da izađe iz autobusa, a ja sam imao pauzu. Znala je dolaziti, namjerno ukesama donese smeće i raspe po autobusu. Ja znam da nisam trebao to uraditi, ali svaki čovjek pukne u jednom momentu, odu živci.

Nije bila riječ o karti. Njoj niko nije tražio akrtu i nije bila sporna karta. Nisam je trebao baš onako fizički uhvatiti. Ja sam nju samo spustio iz autobusa i ona se sama bacila prema naroddu i počela vrištati. Krivo mi je. Morat ću tražiti novi posao”, naveo je.

Oglasi - Advertisement