Vlasnicima Android i iPhone uređaja savjetuje se da temeljito pregledaju svoje telefone na prisutnost 17 potencijalno štetnih aplikacija te ih što prije uklone sa svojih uređaja.

Kupci su izloženi potencijalnim rizicima zbog prisutnosti lažnih aplikacija u App Storeu i Google Play Storeu. Te aplikacije, od onih koje obećavaju povećanje kreditnog stanja do lažnih zahtjeva za kredit, predstavljaju prijetnju sigurnosti na internetu.
Dolje je popis najnovijih slučajeva u kojima se zlonamjerni softver infiltrirao u pametne telefone, potencijalno ugrožavajući osjetljive podatke.

McAfee, tvrtka za online zaštitu, nedavno je otkrila dosad nepoznati oblik zlonamjernog softvera poznat kao Ksamalicious. Ovaj se zloćudni softver vješto maskira unutar Android aplikacija, od kojih su mnoge već prikupile stotine tisuća preuzimanja.

Iako su aplikacije uklonjene iz trgovine Google Play, Android korisnici koji su ih prethodno instalirali na svoje uređaje moraju ih odmah deinstalirati. Prema McAfeeju, skriveni zlonamjerni softver ima sposobnost zadobiti potpunu kontrolu nad uređajima i izvršiti neovlaštene aktivnosti, poput klikanja na reklame, preuzimanja aplikacija i uključivanja u druge financijski potaknute radnje, a sve bez znanja ili dopuštenja korisnika.
Budite oprezni i pazite na bilo kakve znakove zlonamjernog softvera na svom uređaju, čak i ako niste instalirali te aplikacije.

Neki od problema s kojima se često susreću uključuju primanje upozorenja o virusima, neiskorišteni antivirusni softver, smanjene performanse i prostor za pohranu, kao i kvarove uređaja.
Postoji ukupno 17 aplikacija koje biste trebali odmah ukloniti sa svog iPhone ili Android uređaja.

Kredit osigurao AA.

Ljubav prema novcu.

GuayabaCash

EasyCredit

Cashwow

CrediBus

FlashLoan

PréstamosCrédito

YumiCash krediti

Prihvatite snagu kredita.

Brzi kredit

Ime “Carter Grande” ima određenu privlačnost i intrigu.

Brzi kredit

Naziv “Finupp Lending” predstavlja financijsku instituciju specijaliziranu za davanje kredita.

Izraz “4S Cash” odnosi se na financijski koncept koji uključuje četiri ključna elementa.

IstinaNaira

EasyCash
U slučaju da su vaši telefonski kontakti primili neželjenu e-poštu ili poruke na društvenim mrežama koje vi niste poslali, moguće je da je vaš telefon ugrožen. Kako biste osigurali najveću moguću sigurnost od hakera, ključno je zaštititi svoje podatke, a srećom, postoje brojne renomirane aplikacije koje vam mogu pomoći u tom nastojanju.

Kada je riječ o zaštiti vaših vjerodajnica za prijavu, aplikacije za upravljanje lozinkama kao što su 1Password i LastPass ističu se u sigurnom pohranjivanju istih dok ne budu potrebne. Slično tome, virtualna privatna mreža (VPN) osigurava da vaše online aktivnosti ostanu zaštićene od neželjenog nadzora usmjeravanjem podataka kroz zaštićeni i šifrirani prolaz.

Korištenje VPN aplikacija je široko rasprostranjeno jer igraju ključnu ulogu u povećanju sigurnosti za mnoštvo korisnika.
Mozillin Firefox Focus je preglednik dizajniran za Android i iPhone, koji daje prednost privatnosti blokiranjem usluga praćenja koje nadziru vašu online aktivnost.

Brisanje vaše povijesti pregledavanja iznimno je jednostavna i učinkovita metoda zaštite vaših podataka, koja nadilazi mogućnosti privatnog pregledavanja ili anonimnih načina rada.

Jednostavnim ažuriranjem pametnog telefona, možda ćete ustanoviti da su dodatne sigurnosne mjere nepotrebne; međutim, aplikacije kao što su “Bitdefender Mobile Security” i “Norton Mobile Security” pružaju praktično sve-u-jednom rješenje integracijom različitih usluga poput VPN-ova i upravitelja lozinkama za poboljšanu sigurnost.

Oglasi - Advertisement