Zadnjih su dana korisnici TikToka možda naletjeli na novi kulinarski trend: kombinaciju sladoleda od vanilije s malo soli i malo maslinovog ulja. To je točno, dobro ste pročitali.

Globalno prihvaćanje ovog osebujnog sparivanja može se pratiti od pjevačice Due Lipe, koja je pokrenula trend nakon što je otkrila svoj omiljeni okus sladoleda. Intrigantan spoj okusa izazvao je znatiželju, prenosi index.hr.

@duafver Dua Lipa’s favorite ice cream @Dua Lipa #dualipa #fyp #parati #viral #futurenostalgia #futurenostalgiatour #dualipaedits #dualipaedit #dualipavideos #houdini ♬ sonido original – Dua Lipa Fanpage

Trend je pokrenula Dua Lipa.
U nedavnom intervjuu u Radio 1 Breakfast Showu s DJ-em Gregom Jamesom, pop zvijezda je podijelila svoju odbojnost prema čokoladnom sladoledu, dok je također otkrila svoj omiljeni okus smrznute poslastice.

Lipa je ispričala da njezina jedinstvena preferencija deserta uključuje prelijevanje sladoleda od vanilije s malo maslinovog ulja i malo morske soli. Nadalje je otkrila da su njezine prijateljice osvojile ovom kombinacijom te sada i same uživaju u njoj.

@claudiasulewski how to elevate your vanilla ice cream 🫒 #oliveoilicecream ♬ original sound – Claudia Sulewski

Uz smijeh je spomenula da je to podijelila s brojnim pojedincima i uspješno ih povela na put tamne strane.

Tijekom travnja 2022. podijelila je sliku sebe kako uživa u sladoledu na X-u (ranije poznatom kao Twitter) i popratila je natpisom: “Pobjeda je moja uz sladoled i malo maslinovog ulja.


Nakon nje je influencerica Nara Smith postala viralna s više od 9.3 milijuna pregleda na videu u kojem je Lipinu kombinaciju sladoleda opisala kao svoj “najdraži kasnonoćni zalogaj u posljednje vrijeme”.

Dok su neki oduševljeni kombinacijom, neki su skeptični.

“Probala sam sladoled s maslinovim uljem neki dan i sada ne mogu prestati razmišljati o tome”, “Svi kažu da je ovo prefina kombinacija”, “Inače volim tvoje kombinacije hrane, ali, Nara, izgubila si me s ovim”, “I ja jedem tako. Samo bez maslinovog ulja i soli”, “Maslinovo ulje?!”, “Odbijam vjerovati da je ovo fino”, podijeljena su mišljenja ispod Narinog videa.

 

Oglasi - Advertisement