Njemačka će u bliskoj budućnosti uvesti novu politiku viza koja će stranim državljanima olakšati ulazak i boravak u zemlji u okviru programa Chance Card. Ovaj program će omogućiti mogućnost dobivanja stalnog zaposlenja, ali dolazi sa specifičnim zahtjevima koje je potrebno ispuniti da bi se kvalificiralo za ovu privilegiju.

Da biste boravili u Njemačkoj, imperativ je da posjedujete diplomu srednje škole ili fakulteta koja vrijedi u zemlji. Ova diploma mora biti ovjerena prije nego što nastavite dalje, a također morate pokazati da imate odgovarajuća sredstva za uzdržavanje dok ne nađete posao. Osim toga, morate imati minimalnu razinu znanja njemačkog jezika A1 ili minimalnu razinu znanja engleskog jezika B2. To će vam omogućiti da živite u Njemačkoj do godinu dana bez vize i tražite posao u zemlji.

Za one koji su znatiželjni o mehanici karte šanse, evo kratkog objašnjenja. TikTok video prikazuje precizne uvjete i sustav bodovanja koji je potreban za kvalifikaciju, što podrazumijeva stjecanje šest bodova kroz diplomu ili profesionalni certifikat. Dodatno, bonus bod može se zaraditi radom u profesiji u kojoj nedostaje radnika.

Ako spadate u dobni raspon od 35 godina ili mlađi, imate pravo na ukupno dva boda. Oni koji imaju između 36 i 40 godina imaju pravo na jedan bod.

Osvojiti četiri boda moguće je ako posjedujete potrebne certifikate o poznavanju njemačkog ili engleskog jezika ili ako ste dobro vladali jednim od ovih jezika. Osim toga, do tri boda mogu se dodijeliti za prethodno profesionalno iskustvo, dok se jedan bod može dodijeliti za posljednjih šest mjeseci boravka u Njemačkoj.

Ako i vi i vaš suprug ispunjavate preduvjete za Chance Card, možete se odlučiti da se prijavite zajedno kako biste zaradili dodatni bod.

Mnogi su s veseljem dočekali ukazanu priliku, no bilo je i onih koji su izrazili svoje protivljenje. Napomenuli su da je mogućnost pronalaska pouzdanog zanimanja neizvjesna bez ikakvih prethodnih veza te da bi, čak i da im se ponudi novčana naknada, tu priliku odbili.

Oglasi - Advertisement