Zbog nepredviđenih okolnosti, cijenjeni njemački modni lanac Rupsamen bio je prisiljen zatvoriti više podružnica diljem zemlje.

Nakon podnošenja zahtjeva za stečaj u rujnu 2023., tvrtka je aktivno tražila nove investitore s osjećajem hitnosti, ali nažalost, njihovi napori do sada nisu urodili pozitivnim ishodom.

Prema izvješćima njemačkih medija, direktor Markus Vorvolt trenutno smišlja plan za “autonomno rješenje” i razmatra mogućnost preuzimanja kontrole nad cijelom organizacijom. Ovaj bi se cilj potencijalno mogao postići prijenosom procesa restrukturiranja na novoosnovanu pravnu osobu ili pokretanjem stečajnog postupka.

Primjenom ove metode postaje moguće sačuvati približno 100 radnih mjesta unutar zajednice Rupsamen.

U sklopu procesa restrukturiranja sigurno će doći do ušteda, što će dovesti do smanjenja broja trgovina i radnika u Augsburgu. Do kraja siječnja zatvorit će se trgovine u Weilheimu, Aichachu, Schrobenhausenu i Friedbergu.

Od svih podružnica samo će sjedište u Augsburgu i još samo sedam drugih nastaviti s radom.

Prema Vorvoltu, modni lanac Rupsamen nije ostao bez alternative zbog “trenutačne situacije u maloprodaji i promjenjivog ponašanja potrošača”.

Osnovana u Augsburgu 1900. godine, cijenjena modna kuća Rupsamen kroz svoju je povijest imala svoje sjedište na istoj lokaciji. Poznata kao jedna od vodećih modnih kuća u Bavarskoj, istaknuta je prisutnost u industriji.

Važno je napomenuti da se Primark, veliki igrač u tekstilnoj industriji, suočava s potrebom zatvaranja više trgovina diljem zemlje kao rezultat trenutačne gospodarske krize. Njemačka je posebno bila izazovno tržište za Primark, budući da se bore sa značajnim financijskim problemima.

Oglasi - Advertisement