Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ona “svečanim obilježavanjem 9. januara, najvažnijeg dana za sve Srbe, svijetu šalje poruku mira, ljubavi i slobode”.

– Nema moćnije sile od ljubavi prema otadžbini, a svi stanovnici Republike Srpske pokažu kako to izgleda kada voliš ne dajući svoju domovinu – poručio je Dodik u objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Republika Srpska se, pisao je, zalagala za slobodu srpskog naroda.

– Ona je naš život i naša kuća i sve prijetnje koje čujemo godinama, pa i u ovim danima slavlja, to nikada neće promijeniti, samo će nam ojačati uvjerenje da je ono što radimo ispravno. Dodik je rekao da nikakva takva sila ne može natjerati nijednog Srbina da se zaljubi u nekakvu izmišljenu Bosnu i zaboravi ponos i sreću koji su se u njemu budili na sam pomen imena Republika Srpska.

On je dodao da stanovnici Republike Srpske “vole svaki njen dio, uključujući njive, šume, livade i rijeke, zbog čega se neće odreći ovih stvari i nikada im neće dozvoliti da im otmu stvari i otmu ih iz ruku”. Oduzmite im republiku.”

– bilo koja ambasada, pa i američka i britanska, kao i Besilović, Komšić, Konaković, Zvizdić, Sarkić i slične ličnosti sa političke scene koje žele ujedinjenje Bosne i Hercegovine, neće promijeniti ni njenu historiju, ni stvarnost Republika Srpska od koje se sastoji, koja ih toliko nervira, toliko je mrze. Nikome ne želimo ništa loše – rekao je Dodik.

On je naglasio da niko ne može natjerati Srbe da prihvate Bosnu i Hercegovinu.

– Poruka koju naša mržnja prema njima šalje je naša ljubav i tu ljubav ništa ne može umanjiti, pa ni prijetnje suđenjem i napadi na naš narod. Oni demonstriraju svoju nemoć. Naša kuća je naša republika, pa neka radi šta hoće ko hoće. Ne idemo nigde i nikome ne dajemo svoje stvari. Republika Srpska jača u srcu svakog Srbina i svih ostalih koji ovdje žive, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da bude jača, jača, uređenija i ljepša. “, zaključio je Dodik.

Oglasi - Advertisement