Izvanredan glas Tošeta Proeskog i dalje odjekuje u daljini, a njegova sjećanja ostaju uvijek prisutna i nesmanjena.

S nepunih 26 godina, Toše Proeski, pjevač nebeskog glasa i osmijeha koji je svima zračio toplinom, darovao je svijetu bezvremenske melodije. Njegov izvanredni talent osvojio je publiku diljem svijeta, a mnogi su priznali da njegov potencijal nema granica. Neizmjerna vrijednost njegove glazbene ostavštine osigurava njezino vječno očuvanje. Svojom izvanrednom vokalnom vještinom stvorio je iznimnu karijeru, zaradivši divljenje i kolega i obožavatelja, što je osjećaj koji traje do danas.

Unatoč pokušajima medija da ga povežu s više žena, Toše se svjesno trudio svoj osobni život zaštititi od javnosti. Ipak, opće je poznato da je Proeski najveću naklonost imao prema Andrijani Budimir, talentiranoj rukometašici.
Dugo se u medijima nagađalo o romantičnoj vezi između pjevača i sportašice. No, namjerno su se suzdržali od javnih rasprava o svojoj vezi. Njihova ljubavna priča započela je 2001. godine, ali veliki pritisak s kojim su se suočili doveo je do brzog rastanka. Neosporan dokaz njihove duboke i autentične ljubavi pojavio se kada su se na Tošetov rođendan, 25. siječnja 2007. godine, ponovno okupili, a nakon toga odlučili i na zajednički život.

Unatoč znatiželji oko Andrijanine perspektive, ona je šutjela o svom odnosu s Proeskim. Opće je poznato da je ovaj poznati rukometaš zauzimao posebno mjesto u pjevačevom srcu, a dijelile su težnje za sadržajnijom zajedničkom budućnošću.

Andrijana je dala rijetku izjavu o svom iskustvu s Tošetom. U prošlosti bi joj donosio bijele ruže, njezin omiljeni cvijet. Međutim, sada se nađe kako nosi te iste ruže na njegov grob. Nažalost, liječnik joj je odustao od posjeta Kruševu, jer svaki put kad ode na Tošetov grob završi u bolnici.
U periodu kada su se mediji intenzivno bavili incidentom, ona je doživjela duboke emotivne posljedice Tošetove smrti. Više puta je izrazila nesigurnost oko daljeg života i žalila što nije dobila dijete s pjevačem. Međutim, nakon sprovoda suočila se s poteškoćama u interakciji s pjevačevom obitelji.

Andrijana Budimir

Nadalje, našla se u sudnici uz Tošetovog menadžera koji je ustvrdio da rukometaš s pjevačicom nije imao nikakve ljubavne veze. Čak su kružila nagađanja da je menadžerica utjecala na njega da odgodi njihov brak.

Ponovno pronalaženje sreće u ljubavi za nju se pokazalo dugim putovanjem. Tek nakon što je prošlo pet godina od gubitka Tošeta, konačno je ponovno doživjela ljubav i uplovila u brak s ugostiteljem porijeklom iz Skoplja. Zajedno su dočekali sina Maksima koji danas ima deset godina. Trenutno je Andrijana vlasnica privatne rukometne akademije, gdje prenosi svoje znanje mladim sportašima i otkriva talente u nastajanju.
Posljednji intervju ostavio je dugotrajan osjećaj nelagode.

Samo nekoliko sati prije tragične prometne nesreće u Hrvatskoj 16. listopada 2007., Toše je otvoreno iskazivao svoju iscrpljenost i umor, priznajući da je brzi rast njegove slave postao porazan, opterećujući ga neumoljivom težinom koju mora nositi svaki dan.

“Čeznem za bijegom od svega, ali nažalost, to je neostvariva želja. Vlasti su me zatvorile u okvire nemilosrdne rutine, zauvijek zarobljenu u beskrajnom ciklusu. Sada više nema povratka. Žudim za predahom od neprestane navale intervjua, monotonog rituala nanošenja i skidanja šminke, vječitog pakiranja i raspakiravanja… Beskrajna putovanja do Zagreba, samo da se vratim, pa onda krenem na putovanje u Australiju… Došla sam do svog granica, moja točka sloma”, gorljivo je uzviknuo Toše, mahnito mašući rukom iznad glave, prije nego što je dodao:

Svakodnevno, kao i svaki običan pojedinac, griješim. Daleko sam od toga da sam besprijekoran, svetac ili anđeo; međutim, također sam udaljen od neugodnih priča koje se povezuju sa mnom otkad sam stekao slavu.
Vijest o njegovoj smrti ostavila je cijelo područje u stanju šoka i onesposobila ih za govor. Mnoštvo pojedinaca iz raznih krajeva svijeta okupilo se kako bi se posljednji put oprostili od pjevača, čiji je meteorski uspon do slave u tako kratkom vremenskom razdoblju bio doista izvanredan.

Oglasi - Advertisement