Đoković je ponovo bio u problemu, ali je u drugom kolu Australijan opena savladao Alekseja Popirina sa 3:1.

Na konferenciji za medije posle meča, Đoković nije krio nezadovoljstvo svojom igrom.

– Nisam igrao prošle nedelje i nisam se osećao najbolje, što je veoma frustrirajuće kada igram na ovom nivou. Još jedan krajnje neizvjestan meč, ponovo odlučen u četvrtom setu. Popyrin je imao priliku, promašio je forhend na 30 minuta i 40 sekundi, propustio je i svoju šansu u taj-brejku, kada sam ja uhvatio momentum. Nisam zadovoljan svojim teniskim rezultatima, ali to je normalno i morate izvući maksimum.

Pričao je i o neprijatnoj situaciji sa gledaocem, ali nije otkrio šta mu je obožavatelj rekao.

– Ne želiš da znaš. Pričali su mi mnogo o tome šta se dogodilo na terenu. Izdržao sam to veći dio utakmice, ali sam na kraju pozvao navijača da se suoče sa mnom. Nije imao hrabrosti da siđe. Ako si dovoljno hrabar, siđi i reci mi sve o sebi. Izvinio mi se iz daljine. Neću tolerisati da bilo ko iskorači. Neko pije samo da popije, ja nikada nisam tražio da nekoga izbacim, ne bih to uradio, platio je kartu, bio je tu, imao je pravo da kaže šta je hteo i da se lepo provede. Ali dok ne pređe granicu, dok me ne uvrijedi, kao danas.

Govorio je i o svom sljedećem rivalu, Thomasu Martinu Echeverriji.

– Moram da uradim domaći i da se pripremim za sledeću utakmicu. Svi želimo da pobedimo. Sada kada je njegov teniski nivo viši, daću sve od sebe da se pripremim iz prethodnih mečeva. Savladao je dva iskusna tenisera, Murraya i Monfilsa, što je sigurno bilo teško.

Na kraju je otkrio i da će posjetiti jedno od svojih omiljenih mjesta, Melburn Botanic Gardens, te da će ponovo meditirati pored svog omiljenog drveta.

– Ne mogu da otkrijem koji, ali volim da se povežem sa svojim “starim prijateljima” – zaključio je Novak Đoković.

Oglasi - Advertisement