Nakon sinoćnjeg poraza njegove momčadi od Milwaukeeja, NBA igrač Kyrie Irving izrazio je svoju solidarnost s palestinskim narodom.

Irving je prisustvovao konferenciji za novinare zajedno s osobom koju nazivaju “Palestinac”, što je uobičajena šala u ovoj regiji. Ovaj gest poslužio je kao čin solidarnosti prema palestinskom stanovništvu.

Od 7. listopada Palestinci su bili izloženi intenzivnim izraelskim napadima, uzrokujući značajan broj civilnih i dječjih žrtava. Važno je imati na umu da je Irving prije nekoliko godina prešao na islamsku vjeru.

VIDEO POGLEDAJTE NA LINKU ISPOD

Basketball star Kyrie Irving wears Palestinian keffiyeh amid Gaza crisis Australian-American basketball player Kyrie Irving donned the… | Instagram

Irving je izrazio svoju odanost Allahu i svoju predanost da bude vođen svojom vjerom. Godine 2021. objavio je svoj prelazak na islam i podijelio da je zadovoljan što je član muslimanske zajednice i što slijedi put pravednosti.

Irvingov nastup u utakmici Mavericksa protiv Bucksa rezultirao je s 39 poena, uz šest asistencija i četiri skoka. Međutim, treba napomenuti da su unatoč Irvingovoj impresivnoj statistici Mavericksi na kraju izgubili od Bucksa rezultatom 132 prema 125.

Oglasi - Advertisement