U Europi je nastao neviđeni kaos jer je Eurostar donio odluku da ukine sve željezničke usluge zbog poplave tunela ispod rijeke Temze. Otkazivanje ovih usluga izazvalo je značajan poremećaj za tisuće putnika koji putuju između Londona i raznih europskih prijestolnica.

Prema londonskom komunalnom poduzeću, uzrok poplave u tunelu pripisuje se neispravnom sustavu za kontrolu požara. Kao odgovor na ovaj incident, Eurostar je morao otkazati ukupno 14 vlakova koji su trebali prometovati između Londona, Pariza, Amsterdama, Bruxellesa i drugih odredišta. Prvotna procjena ukazivala je da će ova odluka utjecati na oko 16.000 putnika, no prema britanskom Telegraphu očekuje se da će stvarni broj biti znatno veći.

Prema izvješću Daily Maila, oko 30.000 pojedinaca bit će pogođeno ovim poremećajem. Novinar Simon Calder primijetio je da su “očajne obitelji” koje pokušavaju prijeći kanal pribjegle kupnji avionskih karata, uzrokujući gužve u zračnim lukama i, u određenim slučajevima, u trajektnim lukama. Vrijedno je napomenuti da su cijene zrakoplovnih karata u to vrijeme brzo rasle.

Kako javlja britanski medij, par koji se nedavno vjenčao i doputovao iz New Yorka izrazio je razočaranje jer im je namjera da dočekaju Novu godinu u pariškom Disneylandu potpuno pokvarena.

Stanovnice Sydneya, 25-godišnja Christina David i 26-godišnja Georgina Benyamin, koje su trenutno na odmoru u Europi, sada su zabrinute jer je njihova očekivana proslava Nove godine u Parizu potpuno izbačena iz tračnica. Ovo dvoje ljudi otprilike tri tjedna istražuju razne destinacije, a prvotna im je namjera bila da svoje putovanje završe u Parizu, gdje su s nestrpljenjem iščekivali doček Nove godine.

Prema Christini David iz britanskog Telegrapha, potrošili smo skupu hotelsku sobu koja se dičila slikovitim pogledom na Eiffelov toranj. Namjera nam je bila svjedočiti očaravajućoj iluminaciji Pariza, ali čini se malo vjerojatnim da će nam se san ostvariti. Ispunjen sam takvim očajem da su suze možda neizbježne.

Izražavajući mješavinu emocija, uključujući frustraciju, ljutnju i tugu, on kaže da su mnogi pojedinci čak pustili suze. Nesigurni u svoje sljedeće korake i nemaju mjesto koje bi mogli nazvati domom, osjećaju se izgubljeno i beznadno.

U međuvremenu, Eurostar se ispričao svojim korisnicima zbog otkazivanja dodatnih 15 vlakova.

U priopćenju putnicima željeznička tvrtka je prenijela nesretnu vijest da je moralo biti otkazano dodatnih 15 vlakova za i iz Londona. Tekući problem poplava u tunelima koji povezuju St Pancras International i Ebbsfleet nije pokazao nikakve znakove poboljšanja. Budite uvjereni, tvrtka ulaže sve napore kako bi riješila situaciju i smanjila utjecaj na putnike.

U petak navečer tunel je doživio prvi susret s poplavama, što je rezultiralo kašnjenjima određenih usluga. Tek u 4 ujutro dužnosnici su donijeli odluku o prekidu željezničkog prometa. Brojni putnici izrazili su frustraciju prema željezničkom prijevozniku, optužujući ih za lošu komunikaciju u vezi sa stanjem željezničkih usluga. Unatoč neizvjesnosti, neki putnici su se nadali da će njihov vlak konačno krenuti. Međutim, prije samo sat vremena, željeznički operater je potvrdio da danas neće biti dostupna usluga.

Vrijedno je spomenuti da se ove okolnosti podudaraju s predviđanjima mogućih poremećaja putovanja diljem Ujedinjenog Kraljevstva tijekom posljednjeg vikenda u godini, uzrokovanih snažnim udarima vjetra i snježnim oborinama. Temperatura bi se mogla spustiti i do -9 Celzijevih stupnjeva.

Oglasi - Advertisement