Prema neslužbenim informacijama, noćas je u Beogradu potonuo splav na kojem je bilo oko 400 osoba. Očevici i preživjeli ispričali su svoja kazivanja, a hitna služba potvrdila je da nema poginulih i ozlijeđenih.

Kako javljaju srbijanski mediji, grupa mladih okupila se na koncertu poznatog repera Tsunamija. Događaj se zakuhao kada je izbio fizički obračun u kojem je ozljede zadobio i sam reper. O incidentu su odmah obaviještena policijska tijela. Naknadno je, zbog ogromnog broja sudionika, izdana naredba za evakuaciju, što je dovelo do navodnog potonuća splavi.

Operacija spašavanja uključivala je suradnju različitih tijela, uključujući policajce, pripadnike žandarmerije, riječnu policiju i liječnike hitne pomoći. Neslužbene procjene pokazuju da je na splavi bilo oko 400 jedinki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

U roku od nekoliko minuta, policija je brzo stigla na mjesto događaja. Neustrašivo su uranjali u vodu spašavajući pojedince u nevolji. Jedan mi je policajac zapeo za oko dok je hrabro pomagao mladoj djevojci na rubu utapanja. Ponašajući se instinktivno, neustrašivo je skočio u hladnu vodu, osiguravši njezinu sigurnu dostavu hitnom medicinskom stručnjaku. Kako je ispričao jedan svjedok za Telegraf.rs, niske temperature i panika među okupljenima pojačavali su hitnost situacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Jutros oko tri sata završila je akcija spašavanja, uspješno spašeni svi unesrećeni. Nažalost, splav “Kartel” je tragično potpuno potopljena.

Da nema poginulih i ozlijeđenih potvrdio je Luka Čaušić, inače načelnik Sektora za hitne situacije.

Oglasi - Advertisement