Dok je bio dječak, Mustafa Hrustić je svojim uličnim nastupima dizao duhove širom Bosne i Hercegovine. To se nastavilo nekoliko godina sve dok nije ostao hrabro suočiti se sa surovošću života bez doma, hrane ili topline.

I danas nastavlja ustrajati kroz životne izazove. Mustafa je ostao siroče u dobi od sedam godina kada mu je otac preminuo, a majka ubijena ubrzo nakon toga. Danas je zaposlen na zeničkim bazenima. Podrijetlo njegove priče može se pronaći u YouTube kanalu Srečka Stipovića, renomiranog video novinara sa značajnim brojem sljedbenika.

Mustafa je uspio osigurati sezonski posao na zeničkim bazenima, uz pomoć estradne zvijezde Marije Šerifović. Marija mu nije samo platila stanarinu za godinu dana, nego mu je osigurala i tri obroka dnevno u obližnjem restoranu. Zenički gradonačelnik mu je omogućio rad na bazenima.

Bilo je zaprepaštenja kada je Mustafa otkrio da je bez uže obitelji, ni oca ni majke. Ipak, na kraju je saznao da ima tetku i brata. Mustafa priča da je ljeto prilika za zaradu kao pjevač, ali izazov je postići istu razinu uspjeha izvan sezone.

Kad bih barem imao mali prostor koji bih mogao nazvati svojim, ali čak i da imam, ne bih imao sredstava priuštiti si potrepštine poput drva za ogrjev, hrane ili stanarine tijekom zimskih mjeseci. Unatoč tome, trenutno sam miran i zahvalan za svoj privremeni smještaj, znajući da o tome neću morati brinuti do sljedeće godine.

“Strpljivo čekam dolazak ovih festivala, na kojima mogu izvoditi svoju glazbu tijekom tople sezone. Ljeti sam sama sebi dovoljna i ne treba mi nikakva pomoć. Međutim, zimi je sasvim druga priča jer se borim osigurati osnovne potrepštine poput hrane, skloništa i goriva. To je težak izazov”, rekao je. “Sad, međutim, mogu odahnuti znajući da mi je stigla prva plaća, što mi malo olakšava posao.

“Moja težnja je da imam poboljšanu kvalitetu života i da više ne budem beskućnik. Moja krajnja želja je da imam mali prostor koji mogu zvati svojim, čak i ako je to samo kontejner. Ovo su riječi Mustafe tijekom njegovog intervjua za the YouTube channel Narodna iTV – Priče iz naroda.

Video pogledajte na linku ispod:

MUSTAFA SPAVAO POD MOSTOM, NAJVEĆA MI ŽELJA DA IMAM SVOJU VLASTITU SOBICU, NAROD ME ODHRANIO, RADIM – YouTube

Oglasi - Advertisement