Prema ekskluzivnim saznanjima Kurira, Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice koji su sinoć na prosvjedu opozicije fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije. , priznao je policiji da su ga za izazivanje nereda plaćali čelnici koalicije “Srbija protiv nasilja”, Dragan Đilas i Marinika Tepić.

On je, prema pouzdanim saznanjima našeg upućenog sugovornika uključenog u istragu, obavijestio policiju da su mu Đilas i Tepićeva prije nekoliko mjeseci tjedno davali iznos od 150 eura u zamjenu za fizički napad na državne dužnosnike, a pritom su zahtijevali i njegovu prisutnost na svi prosvjedi za poticanje kaosa. Dodatno, otkrio je da posjeduje obavještajne podatke koji govore da Đilas kompenzira druge studente, prvenstveno one koji žive u Beogradu i Nišu.

U ekskluzivnom videu koji je Kurir objavio jasno je ispovijest dvadesetogodišnjeg Jagodinca koji otvoreno priznaje da prima tjedne uplate od Tepića i Đilasa.

Na snimci se čuje kako mladić izjavljuje kako mu Marinika daje 50 eura tjedno, dok mu Đilas daje 100 eura tjedno. Na pitanje o zadacima koje mora izvršiti u zamjenu za taj novac, on odgovara:

Stvaranje nereda ili kaosa.
Milojević potvrđuje da je primio i prihvatio da je obaviješten i da mu je dodijeljen zadatak kada ga se o njemu ispituje.

Prilikom davanja iskaza policiji ponovio je te tvrdnje.
Od 6. veljače ove godine redovno primam uplatu od 100 eura od Dragana Đilasa, predsjednika Stranke slobode i pravde. Dodatno, tjedno primam 50 eura od Marinike Tepić, potpredsjednice SSP-a. Svrha ovih uplata je verbalni i fizički napad na članove republičkih tijela i druge državne dužnosnike tijekom prosvjeda. Novac mi se daje u gotovini svaki tjedan u sjedištu Stranke slobode i pravde u ulici Vojvode Stepe 199. Kao dio mojih obveza, od mene se zahtijeva da prisustvujem svim skupovima koje organizira SSP i donesem jaja za podjelu među ostalim sudionicima, što nam omogućuje kolektivno gađanje raznih institucionalnih zgrada. Nadalje, od mene se očekuje da vrijeđam pojedince suprotnih političkih stavova. Ove detalje iznio je Milojević u izjavi policiji.
Prema njegovoj izjavi, otkriveno je da je Đilas financijski potpomagao brojne studente, prvenstveno iz Beograda i Niša, koji su naklonjeni SSP-u i aktivno se zalažu za njegovu politiku.

Podsjećamo da je sinoć, oko 22 sata, Miladin Kovačević napadnut ispred zgrade RIK-a dok se vraćao kući sa vanredne sjednice. Dvije osobe su ga snažno oborile, zbog čega je tijekom incidenta ozlijedio leđa.

Oglasi - Advertisement