Vest da je jedna od naših najlepših pevačica Marija Šerifović postala majka eksplodirala je kao bomba u javnosti. Dana 2. decembra rodila je sina Marija preko američke surogat majke, koju je Marija trebala izdvojiti za cijeli proces. Američka agencija za surogat majčinstvo navela je da je prosječna cijena između 130.000 i 160.000 dolara.
Dodaju da međunarodno surogat majčinstvo može koštati samo 50.000 dolara u istočnoj Evropi ili Južnoj Americi, ali pronalaženje pouzdane agencije zahtijeva određena istraživanja i smjernice.

Prosječni troškovi uključuju: kliničke naknade, zamjensku naknadu, pravne troškove i agencijske naknade. Agencija dodaje da bi namjeravani roditelji također trebali odvojiti dio svog budžeta za kompenzaciju donora jajnih ćelija i lijekove za plodnost, kao i putne troškove (koji nisu uključeni u ove procjene).

Jedna američka agencija je rekla: “Troškovi surogat majčinstva čine skoro polovinu ukupnog budžeta. Agencijski i pravni troškovi mogu činiti drugu trećinu. Preostali budžet je za kliničke procedure i povezane troškove.”

Procedure koje je podvrgla Marija Šerifović
Agencijski provizije

20.000 $ – 30.000 $ – dospjelo na početku procesa

Proces surogat majčinstva je složen i dugotrajan. Agencija ovu uslugu pruža parovima koji nemaju stručnosti ili vremena da sami obavljaju svakodnevne zadatke. Ali cijena agencijskih usluga je visoka.

proxy matching
12.000 $ — 20.000 $ – dospeva kada zatražite advokata

Pronalaženje kvalifikovane surogat majke je najizazovniji i dugotrajniji zadatak na putu surogat majčinstva. Namjerni roditelji često provode godine u potrazi za surogat majkom. Kada se pronađe kandidat za surogat majčinstvo, i dalje je potreban niz skupih medicinskih, pravnih i psiholoških procjena. Uparivanje agencija obavljaju profesionalni regruteri koji imaju pristup mreži resursa.

zakonske naknade
8.000 — 10.000 dolara – Plaćeno u dva dela: prilikom izrade ugovora i u trećem kvartalu

U tipičnom budžetu postoje dvije glavne pravne usluge: prva je izrada i izvršenje ugovora. Drugi je redoslijed prije ili poslije rođenja. Većina državnih zakona zahtijeva i jedno i drugo.

Kompenzacija za agente

$55,000 — $75,000 – plaćeno u cijelosti prilikom potpisivanja ugovora o surogat majčinstvu

Tipična surogat majka u Sjedinjenim Državama zarađuje između 35.000 i 45.000 dolara mjesečno. Ona također prima još 5.000 do 10.000 dolara raznih beneficija. Agenti sa jedinstvenim ili poželjnim kvalifikacijama mogu dobiti veću naknadu. Na primjer, surogati sa Friendly zdravstvenim osiguranjem mogu dobiti dodatnih 5.000 dolara osnovne plate. Iskusni surogati koji su uspješno završili prethodni put surogat majčinstva mogu dodati još 10.000 dolara na svoju platu. Surogati u određenim geografskim područjima također mogu tražiti veću naknadu. Ova velika isplata je uravnotežena manjim isplatama tokom trudnoće.

Naknade klinike/IVF i transfer embriona
25.000 $ — 35.000 $ – kada je zakazana donacija ili IVF ciklus

“Svježi” ciklusi IVF-a koriste jajne stanice dobivene direktno od donatora jajnih ćelija (predviđene majke ili donatora treće strane). Samo IVF može koštati do 25.000 dolara, ali lijekovi, PGS analiza, transfer embriona i drugi manji troškovi također mogu povećati cijenu. Naknade za kliniku se plaćaju kada roditelji počnu raditi sa svojom klinikom. Ova naknada pokriva troškove donacije jajnih ćelija, ciklusa vantelesne oplodnje i najmanje jednog transfera embriona. Ovi postupci se mogu izvesti odmah nakon puštanja u rad. Ponekad roditelji mogu usporiti tempo trošenja tako što će proces podijeliti na više koraka, u razmaku od nekoliko sedmica (ili mjeseci).

Prenatalna njega i nadzor
$5,000 – $10,000 – mjesečne uplate tokom trudnoće

Kada bHCG test potvrdi da je surogat trudna, ona će početi primati prenatalnu njegu. To će uključivati ​​rutinske posjete njenom akušeru, mjesečne ultrazvuke, razne vitaminske i hormonske dodatke i prijave kod koordinatora putovanja u vašoj ustanovi. Pored ostalih beneficija, počeće da prima i mesečnu stipendiju. Isplata prenatalne nege počinje kada se potvrdi da je surogat majka trudna (otprilike 3 do 4 nedelje nakon transfera embriona). Prema sporazumu, zdravstveno osiguranje surogat majke sada mogu početi da plaćaju planirani roditelji.

Porođaj i povezani troškovi
5.000 USD – 10.000 USD – putem osiguranja ili plativo na licu mjesta

Troškove porođaja i sve komplikacije treba pokriti zdravstveno osiguranje surogat majke. Međutim, osiguravajuća društva često uskraćuju određene beneficije i zahtijevaju od drugih da participiraju. Stoga vas molimo da izdvojite rezervu za pokrivanje mogućih troškova dostave ako vaše osiguranje to odbije. Cijena porođaja ovisi o nekoliko faktora, prije svega o tome da li surogat majka zahtijeva vaginalni porođaj ili carski rez. Carski rez je skupa operacija koja zahtijeva operacijsku salu, anesteziju i dug boravak u bolnici. Carski rez se javlja kod otprilike 3 od 10 porođaja.
Birokratija i povratak
$2,000 – $3,000 – iz džepa u vrijeme usluge

Međunarodni roditelji moraju potvrditi državljanstvo svoje bebe i dobiti povratni pasoš. Ovaj proces traje 3 do 4 sedmice. DNK testiranje je uobičajeno za međunarodne porodice i može koštati do 1.000 dolara po testu u Sjedinjenim Državama. Roditelji koji dolaze iz inostranstva treba da budu spremni za DNK testiranje, naknade za prijavu, troškove prevoda i overe, kao i dodatne putne troškove za četvoronedeljnu posetu. Od agenta se također traži da potpiše dodatne dokumente i povremeno se lično pojavi u ambasadi roditelja. Surogat majka obično nastavlja da prima mjesečnu stipendiju nakon rođenja djeteta kako bi pokrila troškove tokom perioda oporavka.

Planovi za inostranstvo mogu uključivati ​​dodatne troškove za pomoć bebi da se vrati kući sa roditeljima. Najveći je obično DNK test, koji može koštati 800 dolara ili više. Ako je za proces legalizacije potreban sudski nalog, roditelji mogu platiti pravne troškove direktno lokalnom advokatu. Dobro vođeni paketi za vantelesnu oplodnju i surogat majčinstvo pokrivaju gotovo svaki aspekt vašeg budžeta: kompenzaciju za surogat majčinstvo, donaciju jajnih ćelija i sperme, procedure IVF-a, prenatalnu njegu i porođaj.
Ugledni planovi će također uključivati ​​pravnu pomoć u bezbednom dovođenju vaše bebe kući. Naknade za program obično ne uključuju donora jajne ćelije, hotelski smještaj, avionske karte, pravne postupke specifične za zemlju ili hitnu medicinsku pomoć za bebu ili surogat majku. Međutim, agencija je zaključila da će prije potpisivanja bilo kakvog ugovora renomirani agent raditi s vama na izradi kompletnog budžeta koji uključuje sve ove nestandardne troškove surogat majčinstva.

Na osnovu ove računice, Marija Šerifović bi za ceo proces surogat majčinstva morala da izdvoji između 160.000 i 193.000 dolara.

Put od želje za detetom do prvog puta kada je držala dete u naručju 2. decembra bio je izuzetno dug i komplikovan. Marija Šerifović je u jednom intervjuu prvi put otkrila da je nekoliko puta pokušavala da izrazi trudnoću, ali bezuspešno.

Niko nije znao da Marija pokušava da zatrudni. I sama je prošla kroz pakao neuspješne vantjelesne oplodnje, a da nije dozvolila publici da to osjeti ili da to učini javnom temom. Međutim, želja za djetetom bila je jača od neuspjeha s kojim se suočila i nije imala namjeru odustati. Konačno, prije otprilike tri godine, Šerifović je počeo da se raspituje o surogat majčinstvu. Prije dvije godine Marija je uz pomoć surogat majke zvanično ušla u proces porođaja. Po sopstvenom priznanju, uvek će imati veliku zahvalnost i poštovanje prema surogat majci koja je začela i rodila njenog sina, kome je dala ime Mario.

Osim što je prije prve vantjelesne oplodnje putovala u Sjedinjene Američke Države iz ličnih i poslovnih razloga, te da je čak razmišljala o majčinstvu, ova zemlja je daleko najsigurnija za žene koje žele da imaju bebu uz pomoć. surogat majke.

Identitet oca bebe, Marije Šerifović, ostaje nepoznat. U dokumentima se jedino Marija navodi kao jedini roditelj malog Marija Šerifovića. Pjevačica je otkrila da je potpisala ugovor o tajnosti podataka.

Oglasi - Advertisement