Novak Đoković dominira, ali ga ATP ignoriše. Tako se najkraće može opisati sve što se dešavalo proteklih sedmica od kraja sezone. Ne samo da on i Goran Ivanišević nisu osvojili nijednu nagradu, već su i “zaboravljeni” prema najnovijim vestima na zvaničnom sajtu organizacije.

Objavljena je vijest kojom se fanovi obavještavaju da već mogu kupiti karte za finale koje će se održati u Torinu od 10. do 17. novembra. Na posteru je bila slika Jannika Sine, a ne Srbina koji je osvojio taj turnir pobedivši u finalu Italiju. Očigledno je da je Janik iskorišćen jer je utakmica bila u njegovoj domovini, ali je čovek koji je podigao trofej ignorisan…

Ako ništa drugo, možda postoji grupna fotografija ili slika tenisera koji drži šampionski trofej. Na primjer, zamislite da je fotografija Svjetskog prvenstva vicešampion Francuske umjesto Argentine.

Podsjetimo, Novak je ove sezone osvojio tri grend slema (Australian Open, French Open i US Open), stigao do finala Vimbldona, osvojio veliko finale, ali za to nije dobio ATP titulu, nijedno priznanje. Čak je i nagrada za najboljeg menadžera pripala Sinnerovim ljudima Darren Cahill i Simon Wangozzi. Tokom ove sezone Italijan je osvojio samo jedan Masters i šampionat u Beču, Pekingu i Monpeljeu.

“Golan, po mom mišljenju, treba da osvojimo četiri grend slema da bi te, samo možda, smatrali trenerom godine. Dragi moj treneru, izgleda da se godina završava sa prvim mestom” ATP, tri grend slema, Masters finale i stvaranje istorije nisu dovoljni”, napisao je Novak na društvenim mrežama.

Inače, prije finala Mastersa u Torinu, Cina je već proglašena šampionom, što se moglo vidjeti po cijelom gradu. Ovo bi mogao biti još jedan motiv za Srbe da slave u finalu. Vidjevši najavu ATP-a i Senninu naklonost, imat će više motiva za novu sezonu…

Oglasi - Advertisement