Mića Jovanović, biznismen i vlasnik Megatrend univerziteta, uskoro bi mogao da ostane bez vile vredne više stotina hiljada evra jer je na meti bivše supruge Milice ·Milica Đorđević izgubila je parnicu. Prema Curielovim rečima, Milica i Mič su pre nekoliko godina potpisali brakorazvodni ugovor kod notara u kome je, između ostalog, pisalo da je Jovanovićeva bila dužna da isplati Đorđeviću 800.000 evra za podelu imovine.

Međutim, Micha svoje obaveze nikada nije ispunio, pa je njegov prethodnik podnio tužbu na osnovu navedenog potpisanog ugovora. Sud je presudio u njenu korist, ali ni nakon presude biznismen Miliki nije predao novac. Slučaj je potom proslijeđen javnom izvršitelju, koji je odlučio da otplati dug oduzimanjem imovine. Samo Senjakova kuća je upisana na Jovanovićevo ime i vredi 52.731.990 dinara.

Izvršitelji su donijeli odluku o javnoj prodaji (licitaciji) i Mikina kuća bi se prodala svakome ko želi da je kupi. Od ovog novca biće otplaćen Đorđevićev dug.

„Određena je prva nepokretnost koja će se javno prodavati putem elektronskog javnog nadmetanja: porodična stambena zgrada ukupne izmjerene površine 169 kvadratnih metara, prizemlje plus potkrovlje, vezano za predmetno zemljište u Beogradu. prodaju predmeta, prema sudu overenoj Trećoj opštini Beograd založna izjava hipotekarnog dužnika kojom se upisuje založno pravo na vansudskoj vansudskoj hipoteci prvog reda“, navodi se u podnesku javnog izvršitelja.

Prvo javno nadmetanje bilo je zakazano za 9 sati 23. novembra, ali je poništeno pošto se pokazalo da su ponude znatno niže od vrijednosti kuće, pa je uzeto u obzir. Kurir je kontaktirao Yovanovitch, koji je napisao u mejlu:

“Ne morate ništa da pišete jer je cijela stvar ogrezla u kriminalu! Ovo nije moja kuća na prodaju već ona u vlasništvu Evroazijskog centra za strateški menadžment od 2009. Ni ja ni moja porodica ne živimo u “Riječ je o organiziranom kriminalu , sa bivšom suprugom Milikom, njenim advokatom Dejanom Hasićem i izvršiteljem Nemanjom Protićem. Bolje da dođete da me vidite. arhivirajte i odložite pisanje za sutra”, rekao je on. .

Oglasi - Advertisement