Umirovljeni mehaničar u krvavom napadu jutros oko 10 sati u blizini velikogoričkog gradskog groblja puškom je ubio suprugu i majku prije nego što je počinio samoubojstvo. Način na koji je počinio zločin učinio je ionako stravičan događaj još strašnijim.

Odjeven samo u donje rublje i s puškom u ruci, Zvonimir Dvodelić jurio je suprugu ulicom koja je pokušavala pobjeći njegovom pomahnitalom razbojniku nakon svađe u njihovoj kući u Zagrebačkoj ulici u jutarnjim satima. Pretrčala je desetke metara dozivajući pomoć, a zatim otrčala do obližnje cvjećarnice kako bi se pokušala spasiti.

“Upomoć! Upomoć! Zvonjava će me ubiti!”, vikala je prestravljena žena dok je pokušavala pronaći sklonište, tvrde svjedoci. Uletjela je u cvjećarnicu i zaključala se u WC, no pronašao ju je Drvodelić.

– Čuo sam pucanj, zvučalo je kao petarda, mislio sam da je nadolazeća Nova godina. Ali ubrzo nakon toga začula sam plač i odjurila u cvjećarnicu vidjeti što se događa. Unutra su bile prodavačica i još jedna susjeda. Sve je ispunjeno krvlju. Prodavačica je tražila da pozovemo policiju, a žrtva je tražila da joj pomognemo jer će biti ubijena.

Upravo tada je u cvjećarnicu ušao čovjek s puškom. Vrata su otvorena. Gurali smo se i pokušavali mu oteti pušku. Dok smo se gurali, jednom sam vidio mamu koja je otišla u cvjećarnicu. Brzo sam je sklonio prije nego što je ušla. Žrtva se zaključala u WC, ali je ostavila vrata otključana. Zaključao sam vrata od stepenica gdje je bila mama. Muškarac je provalio kroz zatvorena vrata WC-a. Počelo je oko 10 sati, a prvi poziv policiji uputili smo u 10:04. U 10.12 ponovno smo ih pozvali, ali su nam rekli da su već na putu i nedugo su stigli – pričaju svjedoci ovog stravičnog zločina. On i njegova majka još su potreseni proživljenim.
Nejasno je je li Dvodelićeva majka ubijena prije nego što je ubijena njegova supruga. Odnosno, prema jednoj verziji događaja prvo je ubio majku, a zatim pojurio za suprugom, dok se prema drugoj verziji navodno vratio u svoju kuću udaljenu tridesetak metara i iz puške ubio majku.

Dvodelić se tada zabarikadirao u kući, a na mjesto zločina dojurila je cijela policija, uključujući specijalce i pripadnike protuterorističke jedinice Lučko, naoružani dugim cijevima i balističkim štitovima za slučaj da moraju provaliti tamo gdje se nalazio. kuća, naoružani ubojica.

Zbog opasnosti da bi Drvodelić mogao pucati u nju ili prolaznike, policija je ogradila nekoliko stotina metara Zagrebačke ulice i zabranila svima ulazak u ograđeni prostor. U isto vrijeme počeli su se javljati pozivi na Dvodelićevu predaju.

Policija je vikala: “Spusti pištolj, spusti pištolj.” No, kako se kasnije pokazalo, Dvodelić je već bio mrtav i oduzeo si je život prije nego što je policija uopće stigla u kuću.

Kako kažu susjedi, obitelj Drvodelići živjela je u dvokatnici. Zvonimir je s ubijenom suprugom Marijom živio na katu, a dolje njegova majka Veronika. Iako policija i Centar za socijalnu zaštitu nikada nisu intervenirali u obitelji, znalo se da je među supružnicima bilo žestokih svađa, a pokojna Marija znala je u razgovoru sa susjedima kad bi je pitali o odnosu sa suprugom reći da bi Reći će: Izbjegavajte odgovor i reći: “To nije dobro”.

– Bio je bezobrazan, jako ljubomoran i uobražen, a znao je i popiti – rekla je susjeda. Za njegovu suprugu Mariju imali su samo pohvale. Rekli su da joj se svi dive i da je svima bila spremna pomoći. Isto su rekli i za Zvonimirovu majku, koja je, barem prema priči, uvijek stajala na Marijinu stranu u svađama između sina i snahe.

Najvjerojatnije je to bio jedan od razloga zašto je Zvonimir nakon ubojstva odlučio ubiti svoju dugogodišnju suprugu.

Oglasi - Advertisement