Ostaje činjenica da je Panče Žeževski iz Velesa dočekao svoju smrt.

Tužiteljstvo je otkrilo nove informacije o ubojstvu frizera iz Velesa Pančea Žežovskog. Prema priopćenju Tužiteljstva, četiri osobe su se 22. studenoga urotile i otele Panču Žežovskog iz mjesta njegova prebivališta u Velesu.

Cilj im je bio natjerati ga da preda svoje vozilo “sitroen” s namjerom da otme Vanju Đorčevsku. Nakon toga su ga pogubili u neposrednoj blizini sela Rudnik i njegove ostatke pokopali u jamu.

Prema tvrdnjama tužiteljstva, kada su ušli u njegovu kuću, fizički su ga napali, obuzdali i vozilom prevezli u selo Rudnik. Tamo ga je jedan od osumnjičenika smrtno ustrijelio.
U potvrdi ministra vanjskih poslova Spasovskog stoji da se atentat na Veleščanina dogodio u neposrednoj blizini njegove rezidencije. Nadalje, Spasovski je istaknuo da će Ministarstvo unutarnjih poslova temeljito ispitati svaki aspekt i voditi ako postoje indicije o umiješanosti još osoba u ove nasilničke radnje.

“Ministre, imamo li informaciju da li je Velešanin ubijen u svojoj kući ili vani?” Odgovor je bio: “Ubijen je vani, a ne kod kuće.” Nestanak Žežovskog prijavila je MUP-u njegova kći, dva dana nakon što je otet i ubijen. No, prešućeno je da je nestao njegov automobil Citroen, koji je kasnije pronađen u selu Brazda, zajedno s tijelom Vanje Đorčevske. Na osnovu istrage koju su proveli tužiteljstvo i MUP, kao i iskaza osumnjičenih, smatra se da je Ljupčo Palevski odgovoran za ubojstvo Panče i Vanje.

Oglasi - Advertisement