Korištenje optičkih iluzija pruža intrigantnu metodu za procjenu nečije sposobnosti zapažanja detalja i oštrine vida. Trenutačno internetom kruži slika snježnog leoparda koja pokazuje njegovu izvanrednu sposobnost da se neprimjetno uklopi u snijegom prekriveni stjenoviti teren, čineći ga praktički nevidljivim.

Prema korisnicima Reddita, trebalo im je više od minute da lociraju životinju.

Među komentarima bilo je spominjanja poput “Proveo sam više od minute pokušavajući to pronaći”, “U početku sam vjerovao da je ovo fotografija izbliza i tražio sam je u pozadini” i “Postojao je trenutak u kojem sam upitno je li životinja uopće prisutna na ovoj slici.

U svom planinskom staništu, snježni leopardi imaju blijedosivu ili krem ​​dlaku ukrašenu sivim ili zamućenim crnim oznakama, što im omogućuje da se besprijekorno stapaju s okolinom.

Porijeklom iz planinskih područja središnje i južne Azije, mačke srednje veličine ostavile su svoj trag. Snježni leopardi su se, nažalost, zbog sve manjeg broja našli na Crvenom popisu Međunarodne unije za zaštitu prirode. Uz procijenjenu globalnu populaciju od manje od 10 000 zrelih jedinki, predviđa se da će se njihov broj smanjiti za otprilike 10 posto do 2040. godine.

Ako je niste uspjeli pronaci evo vam i rijesenje:

Oglasi - Advertisement