Potres magnitude 7,6 pogodio je otok Mindanao na Filipinima, što je natjeralo filipinske vlasti i Japansku meteorološku agenciju da izdaju posebna upozorenja na tsunami za obalne gradove u blizini.

Nakon toga, US Geological Survey je objavio da je mogućnost tsunamija nestala. Međutim, upozorenja lokalnih vlasti ostala su na snazi.

Video pogledajte na linku ispod

Baddie ft. HolyMoly ✨Sheesh💖🐰🐇👑🍒✨💯 on X: “Ongoing Mass Evacuation Continues in Cagwait: Residents Seek Safety in Designated Areas. #Tsunami #SurigaodelSur #EarthquakePH https://t.co/iRao2O4euH” / X (twitter.com)

Snimljeni su snimci kako se stanovništvo u određenim regijama Filipina užurbano masovno evakuira u područja na velikim nadmorskim visinama.

Filipinska vladina agencija pozvala je stanovnike istočnih pokrajina Surigao Del Sur i Davao, koji se nalaze na istočnoj obali Mindanaoa, da se iz sigurnosnih razloga brzo presele na viši teren ili odu dalje u unutrašnjost.

Prema Reutersu, postojala su određena područja na jugozapadnoj obali Japana u kojima je izdana naredba za evakuaciju.

Početni potres na Filipinima snimljen je videom i trenutno se široko dijeli. Nakon ovog događaja dogodilo se nekoliko slabijih naknadnih potresa koji su se također osjetili kao podrhtavanje tla.

Oglasi - Advertisement