Ljubica, dugogodišnja savjetnica za prehranu Đokovića, upozorava na česte greške pri pripremi mesa: “Tako nastaje loš kolesterol!”

0
4156

Poznata kuharska majstorica Ljubica Komlenić dijeli ključne detalje o prehrani slavnog tenisera Novaka Đokovića i savjetuje oprez pri pripremi mesa.

Komlenić, rodom iz Vojvodine, već desetljećima živi i radi u Italiji kao uspješna kuharica. Njezin talent prepoznat je na svjetskoj sceni, a posebno je zanimljiva činjenica da je kuhala za Novaka Đokovića i njegovu obitelj.

Ova kulinarska stručnjakinja srela je Đokovića na teniskom turniru u Rimu gdje je vodila tim od 300 kuhara. Tada je počelo njihovo prijateljstvo i profesionalna suradnja.

Ljubica, koja se u Italiju preselila sa 19 godina, diplomirala je na gastronomskoj školi i brzo napredovala u svijetu visoke kuhinje. Danas je Michelin koordinatorica u Italiji i bavi se obučavanjem kuhara.

U emisiji Ace Eleven na TV K1, Ljubica je govorila o važnosti pravilne pripreme hrane. Istaknula je da se pri pečenju mesa na visokoj temperaturi može stvoriti loš kolesterol, a proteini nestaju, što vrijedi i za ribu. Naglasila je važnost pravilnog unosa proteina, soli i minerala u ishrani.

Đoković, koji je izbacio gluten iz prehrane, prema njezinim riječima, jede mnogo više proteina nego ribe i mesa. Njegova prehrana uključuje voće, povrće, sjemenke, orašaste plodove, kao i kinoju i pirinač.

Ljubica naglašava važnost poštovanja sastojaka i kuhanja na nižim temperaturama kako bi se očuvali hranjivi sastojci. Priznaje da je ljubav najvažniji sastojak u svemu što priprema.

Đoković, iako se ne hrani mesom životinjskog porijekla, i dalje uživa u tradicionalnim jelima u veganskim verzijama. Ljubica spominje kako priprema balkanske specijalitete poput sarme sa kiselim kupusom i ćevapa u veganskoj verziji za Novaka.

Jelena Đoković također je podijelila svoje prehrambene navike, koje uključuju 70% sirove i 30% kuhane hrane, bez mesa, ribe, mliječnih proizvoda ili šećera.

Završno, Ljubica Komlenić ističe važnost dobre organizacije i informiranosti za održavanje zdrave prehrane.

Oglasi - Advertisement