JEDNOSTAVAN TRIK ZA UKLANJANJE NALJEPNICA S STAKLENIH POSUDA

0
986

Ako ste se ikada borili s uklanjanjem tvrdokornih naljepnica s staklenih posuda, ovaj jednostavan trik će vam olakšati posao.

Sve što vam je potrebno su dva sastojka koja već imate u kući: soda bikarbona i bilo koje jestivo ulje (maslinovo, suncokretovo, ulje avokada…).

Napravite pastu miješanjem sode bikarbone i ulja u jednakim omjerima. Nanesite pastu na naljepnicu na posudi i ostavite da djeluje najmanje 20 minuta kako bi ljepilo omekšalo. Nakon toga, ostružite naljepnicu četkom ili kašikom, a potom operite posudu toplom vodom i sredstvom za pranje suđa.

 

Osim ovog metoda, internetom kruže i neki neobični trikovi za koje mnogi tvrde da su učinkoviti. Jedan od njih uključuje korištenje putera od kikirikija.

Za ovaj trik, nanesite malo putera od kikirikija na naljepnicu i ostavite nekoliko minuta. Ulje iz namaza prodrijet će u ljepilo i, budući da je puter gust, neće se brzo ispariti, omogućujući tako da ljepilo oslabi.

Ako nemate puter od kikirikija, čak i majoneza može poslužiti kao alternativa. Nanesite majonezu na naljepnicu, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, a zatim obrišite vlažnim spužvom ili ručnikom. Prema savjetima D&D, naljepnica bi se trebala lako skinuti.

Oglasi - Advertisement