Stalna poskupljenja na Kopaoniku ne prestaju da iznenađuju kako građane Srbije, tako i turiste, ali nedavni račun koji je Beograđanka platila baš na ovoj planini mnoge je opet iznenadio.

Beograđanka je u restoranu podmirila račun za svoju četveročlanu obitelj koju su činili dvoje djece i suprug. Ukupna cena obroka, koji se sastoji od ručka i pića, iznosila je 8.270 dinara. Obiteljska narudžba sastojala se od četiri pića, dok je preostali trošak pripisan hrani. Analizom fakture pokazalo se da je čaj od kamilice koštao 250 dinara, kuvano vino 300 dinara, flaša vode od 0,75 dl 400 dinara, a gazirani sok 360 dinara.

račun


U restoranu jedna pica košta 1.300 dinara. Obitelj se ipak odlučila za dva od ovih slatkih užitaka. Što se tiče gurmanske pljeskavice, ona košta 1.200 dinara, dok je pileće belo meso 900 dinara. Začudo, teleća juha je cjenovno najšokantnija od 500 dinara. Unatoč tome, obitelj je odlučila priuštiti si tri porcije ove slane juhe. Na kraju, kao veliko iznenađenje predstavlja i kupus salata po ceni od 400 dinara.

Važno je napomenuti da za četiri noćenja, uključujući i doček Nove godine, na Kopaoniku treba izdvojiti ukupno 290.908 dinara. Hotel je povoljno smješten u srcu grada, a cijena pokriva razdoblje od 29. prosinca do 1. siječnja.

Oglasi - Advertisement