Rick Steves je globalno poznata ličnost, proslavljena svojim književnim djelima i zadivljujućim video zapisima. Podrijetlom iz Amerike, on nije samo putopisac, već i pisac, aktivist i televizijska ličnost. Štoviše, njegova dobronamjerna djela također su pridonijela njegovom širokom priznanju.

Jutarnji list navodi da se jedno od njegovih najhvalevrijednijih dobrota dogodilo kada je donio odluku o kupnji apartmanskog naselja u kojem će udomiti majke beskućnice s djecom. Unatoč osjećaju da mu je vrijeme izmaklo, preuzeo je zadatak renoviranja kompleksa, pretvarajući ga u zadivljujuću lokaciju. Njegov krajnji cilj bio je ponuditi sigurno utočište za majke koje su bile na liječenju od ovisnosti ili nisu imale mjesto koje bi mogle zvati svojim.

Tijekom tog vremena, Rick Steves ponosno je najavio svoju velikodušnu donaciju stambenog kompleksa vrijednog 4 milijuna dolara YWCA-i, posebno namijenjenog osiguravanju smještaja za žene i djecu beskućnike. Nadalje je precizirao da se apartmansko naselje sastoji od 24 jedinice.

Kršćanska udruga mladih žena (YWCA) je neprofitna organizacija koja djeluje u više od 100 zemalja, posvećena osnaživanju i zagovaranju prava žena, mladih žena i djevojaka, dok također potiče vještine vođenja.

Rick Steves izrazio je svoje oduševljenje sposobnošću da majci i njezinoj djeci ponudi skroman dvosobni stan, podržavajući njezina nastojanja da povrati stabilnost u životu. Ovaj čin pomoći množi se s 24, donoseći neizmjernu radost. Steves također nalazi veliko zadovoljstvo u pružanju resursa onim pojedincima koji se nesebično posvete pomaganju potrebitima unutar ustanove u kojoj on radi. On to ponizno smatra praktičnim korištenjem svojih financijskih sredstava, a ne činom plemenitosti ili suosjećanja.

Oglasi - Advertisement