Od 18 osoba za koje se sumnja da su se bavile prijevarama u gospodarstvu i pranjem novca, otkriveno je da su troje zapravo članovi uže obitelji Milana Dimitrijevića, koji je 36-godišnjak iz Mladenovca.

Posebnog odjela za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu prošlog je tjedna uhapsila osobu Milana Dimitrijevića zvanog Bombonica. Sumnjiči ga se da je, zajedno s još 18 osoba, počinio prijevare u gospodarstvu i sudjelovao u pranju novca. Naime, među 18 suradnika u ovim kriminalnim radnjama nalaze se i tri Bomboničina bliska rođaka, uključujući trudnicu, sestru i šogora.

Upravljanje računima i plaćanje.

Organizator ove kriminalne skupine identificiran je kao 33-godišnja Sanja D., supruga Dimitrijevića, a njeni sestra Filip R. (21) i šogor Srba M. potvrđeni su kao članovi.
Bliska veza unutar Bombonicine obitelji jasno je vidljiva kroz mnoštvo fotografija objavljenih na njihovim profilima na društvenim mrežama, a koje prikazuju njihova česta druženja. Posebno treba istaknuti Bombonicinu snažnu povezanost s njegovom sestrom, čiji su muž i zet nedavno uhićeni. Nadalje, jedinstvenu vezu između Milana i Sanje, koji su oboje Srbi, ističe i činjenica da su vjenčanje odlučili proslaviti na isti dan kada i Bomboničina sestra i šogor. Ovaj uvid u obiteljsku dinamiku dolazi od pouzdanog izvora koji poznaje obitelj iz Mladenovca.

Prema riječima poznavatelja Dimitrijevića, ne čudi što je s obitelji surađivao u razvoju “poslovnih ideja”.
Tetovaže

Jedini entiteti koji su uistinu važni u životu su Bog i obitelj.

Bombonicine tetovaže služe kao dokaz njegove duboke emotivne povezanosti sa suprugom i sestrom.
Naš izvor otkriva da nepokolebljivu privrženost obitelji ponosno pokazuje kroz mnoštvo tetovaža koje krase cijelo tijelo. Na lijevoj strani grudi nosi trajnu počast svojoj voljenoj sestri, dok je na desnoj strani zauvijek urezano ime njegove supruge. Njegova ruka služi kao stalni podsjetnik, s riječima “Kad je sto lica oko tebe, kad si u nevolji, samo Bog i tvoja obitelj” ispisane tintom da svi vide.

Kako je priopćeno iz Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, Sanja, koja je bila zaposlena u jednoj računovodstvenoj agenciji u Beogradu, osumnjičena je za umiješanost u prijevaru. Ona je navodno od 4. siječnja do 25. studenoga ove godine manipulirala elektroničkim nalozima za plaćanje, varajući zaposlenike raznih tvrtki u Beogradu da su ispunili svoje novčane obveze. U stvarnosti su sredstva usmjeravana na njezine osobne račune i račune drugih osumnjičenih. Procijenjeni iznos protupravne imovinske koristi pribavljene ovom shemom je 304.479.479 dinara.

Nakon što je tužitelj saslušao sve osumnjičene, pokazalo se da su samo dvojica od njih 18 iznijela svoju obranu, dok su se ostali odlučili braniti šutnjom.

Prema izvoru, Dimitrijević je pritvoren, a njegovoj supruzi i jednom osumnjičenom određena je mjera kućnog pritvora, dok će se ostale osobe braniti sa slobode.

Zet je odveden u kriminalni život.

Prema stanovnicima Mladenova, Bombonica ima problematičnu povijest, što ih navodi da čvrsto vjeruju da je on pravi orkestrator koji stoji iza ove prijevarne sheme.
Prema našim izvorima, prevladava mišljenje da je on iskoristio radno mjesto svoje supruge kao način da brzo i bez napora dođe do pozamašne svote novca. Osim toga, vjerojatno je on predložio ideju da njegov šogor i bratić otvore bankovne račune, gdje bi pojedinci koji ništa ne sumnjaju nesvjesno polagali lažna sredstva. Vjerojatno je da su oni sami bili nesvjesni prirode tih transakcija. Ova priča je kružila među pojedincima s kojima smo razgovarali.

Prema našem pouzdanom izvoru, Sanja je identificirana kao druga Bombonićeva supruga, dok je osoba za koju se sumnja da je njegov zet druga životna partnerica njegove sestre.

Prema riječima mještana Mladenova, dotični je s Bombonicom povezan preko njihove sestrične, koja je inače dijete Bomboničine sestre iz prethodnog braka. Zanimljivo je da se šuška da je ovaj rođak prvo bio izložen kriminalnim radnjama od strane svog bivšeg šogora, s kojim je isprva počeo voziti motore prije nego što se upustio u nedopuštene pothvate.
Vodio je kolektiv trgovaca.

Jesu li se doista bavili nedozvoljenom trgovinom narkoticima unutar obrazovnih ustanova i kafića?
Milan Dimitrijević se 2012. godine našao pod sumnjom da je navodno bio vođa grupe dilera sa sjedištem u Mladenovcu.

Prema našem izvoru, protiv njih se tereti da su se bavili prodajom nedopuštenih sredstava u više od 50 područja, prvenstveno prema maloljetnim osobama. Organi kaznenog progona imaju razloga vjerovati da su narkotike raspačavali u neposrednoj blizini obrazovnih ustanova, zdravstvenih ustanova, kafića, noćnih klubova i dućana. Također, navodno su dostavljali pakete na razne adrese.

Protiv Dimitrijevića je prije 11 godina provedena temeljita istraga koja je otkrila njegovu umiješanost u shemu opskrbljivanja paketima dilera koji bi ih potom skrivali u prtljažnike, zakopavali na skrivenim lokacijama i prodavali putem ekskluzivnih poziva.

Prilikom uhićenja, Dimitrijević je uhićen u svojoj kući, gdje se pripremao za bijeg. Vlasti su kod njega pronašle razne predmete, uključujući 200 eura, 50.000 dinara, putovnicu, 40 grama heroina i vagice za mjerenje droge, prisjeća se dopisnik Kurira.

Oglasi - Advertisement