Prema objavi objavljenoj na Googleovom blogu, količina memorijskog prostora koju koriste WhatsApp poruke pohranjene na Android uređajima uskoro će biti uključena u ukupni kapacitet pohrane korisničkih Google računa. Ova promjena prvo će se primjenjivati ​​na one koji koriste WhatsApp Beta verziju počevši od prosinca, prije nego što se konačno implementira za sve korisnike početkom sljedeće godine.

Omogućavanje WhatsApp “rezervi” ili sigurnosnih kopija na Android uređaju rezultirat će pohranjivanjem podataka na vašem osobnom Google računu. Važno je imati na umu da će se prostor koji koriste te sigurnosne kopije ubrajati u ograničenje od 15 GB prostora za pohranu ako niste kupili dodatnu memoriju.

Google tvrdi da će stvaranje sigurnosne kopije ostati održiva opcija sve dok je na vašem Google računu dostupno dovoljno prostora za pohranu. U slučajevima kada nema više prostora, jedino rješenje je ukloniti neke stavke prije nastavka korištenja Googleovih usluga, kao što je Google jasno rekao.

Kao što je navedeno u istom postu na blogu, pojedinci imaju mogućnost izravnog odabira velikih datoteka, poput fotografija i videa, unutar aplikacije WhatsApp i uklanjanja ih.

U svojoj završnoj izjavi, objava izjavljuje da se svi daljnji zahtjevi za prostorom moraju osigurati kupnjom i da ova izmjena neće biti primjenjiva na one koji imaju pretplatu na Google Workspace putem svojih odgovarajućih organizacija ili obrazovnih institucija.

Oglasi - Advertisement