U cenjenoj bujanovačkoj kafani Oaza, ove godine je izuzetno junaštvo i poštenje pokazao vredni konobar Milan Đorđević. Tijekom svojih rutinskih obaveza raspremanja stola 1. veljače, nakon odlaska gostiju, naletio je na novčanik ostavljen u jednom od separea. U novčaniku su bili važni identifikacijski dokumenti i ukupno 970 eura.

Nakon što sam odložio novčanik na pult, strpljivo sam čekao sat ili dva dok mi nije prišao muškarac izražavajući zabrinutost zbog svog zagubljenog novčanika. Ispružio je ruku tražeći pomoć da ga locira jer nije bio siguran gdje se nalazi. Bez imalo oklijevanja, odmah sam mu vratio novčanik.

Ne osjeća ni trunku grižnje savjesti zbog činjenice da se osoba koja je posjedovala sredstva nije čak ni udostojila da ga počasti šalicom kave, a kamoli ponudila bilo kakvu novčanu naknadu. Tijekom svog opsežnog 16-godišnjeg staža kao poslužitelja, on tvrdi da ovaj određeni incident nije ni izdaleka prva pojava takve prirode na koju je naišao.

Za vrijeme mog prethodnog radnog mjesta dogodio se incident u kojem je kupac nenamjerno ostavio torbicu s 4000 eura. Bez ikakvog oklijevanja, torbicu sam odmah sljedeći dan vratila pravom vlasniku.

Tijekom svog vremena rada u baru, susreo sam se s više slučajeva u kojima su posjetitelji nenamjerno ostavljali svoje mobilne uređaje, ključnu papirologiju i vrijedne kartice. Postala je moja osobna misija marljivo vratiti te stvari njihovim pravim vlasnicima. Unatoč mojoj nepokolebljivoj iskrenosti i poštenju, niti jedan pojedinac nikada nije izrazio svoju zahvalnost, čak ni jednostavnim činom kao što je kupnja šalice kave. Ipak, ne kajem se zbog svojih postupaka.

Oglasi - Advertisement