Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu potvrđena je presuda Osnovnog suda u Pančevu, kojom je usvojen zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu. Ovim zahtjevom tražilo se trajno oduzimanje više od 900.000 eura od osuđivanog Pančevca Pere S. (48).

U stanu Pančevčevih pronađeno je oko milijun eura gotovine.

Prema Osnovnom sudu u Pančevu, 2010. godine provedena je financijska istraga nakon što je 23. ožujka 2022. godine u okrivljenikovom stanu otkriveno gotovo milijun eura u gotovini. Unatoč nastojanjima da se utvrdi izvor novca, istragom je utvrđeno da je pronađeni iznos znatno veći od prihoda okrivljenika, što ukazuje da je stečen nezakonitim putem.

Nakon provedene financijske istrage, bankovni račun osuđenog Pančevca podvrgnut je trajnoj pljenidbi. Ukupan iznos zaplijenjenog računa je 99.050,29 dinara. Osim toga, oduzeta su i efektivna devizna sredstva u ukupnom iznosu od 843.400 eura, 62.100 švicarskih franaka i 33.000 mađarskih forinti. Nadalje, oduzeta su i efektivna novčana sredstva u iznosu od 154.320 dinara.

Dana 19. svibnja 2022. Pero S. je službeno proglašen krivim na Osnovnom sudu u Pančevu zbog nedozvoljene upotrebe tuđeg poslovnog imena i drugih znakova raspoznavanja robe ili usluga. U presudi koja je izrečena navedeno je da je Pero S. od 28. ožujka 2016. do 23. ožujka 2022. u Pančevu rasturao veću količinu robe označene nedozvoljenim žigovima, čime je pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 1.500.000 dinara.

Optužba protiv njega se vrti oko njegove uloge kao vlasnika radnje koja se nalazi u prometnom naselju Buvljak robne pijace “Aerodrom”. Navodi se da je svjesno iz više izvora nabavio znatnu količinu krivotvorenih kemijskih proizvoda s registriranim zaštitnim znakovima, te potom distribuirao i prodavao tu robu na svojim štandovima na tržnici nesuđenim kupcima. Presudom Osnovnog suda u Pančevu osuđen je na šest mjeseci kućnog zatvora zbog duljeg bavljenja prodajom lažne kućne kemikalije.

Oglasi - Advertisement