Đej Ramadanovski sredinom 90-ih doživio je vrhunac svog celebrity statusa, a slava mu je nastavila rasti. Film “Nedjelja” probudio je potresna sjećanja kod pojedinaca koji su preživjeli to razdoblje.

Iako sam propustio priliku pogledati film usredotočen na njega, dijelio sam duboku i intimnu vezu sa samim Đejem. Naša je veza bila čvrsta, prepuna uzajamne ljubavi. Međutim, Đej, porijeklom s Dorćola, bio je znatno stariji od mene i egzistirao je u sferi koja je funkcionirala izvan zakonskih okvira.

Sa svojim jedinstvenim glasom i zadivljujućom glazbom, postao je svjetionik nade za one koji plove turbulentnim devedesetima. Njegova prisutnost nadahnula je pojedince da se proguraju, čak i kad su bili suočeni sa zaobilaznicama koje su ih odvele prema štetnom i plitkom putu.

Koliko ja razumijem, vjeruje se da je Arkan odgovoran za smrt svog rođaka, a možda čak i vlastitog brata. Ne mogu potvrditi kako je ovaj događaj prikazan u filmu, ali bilo je obeshrabrujuće svjedočiti kako je Đej, koji je bio itekako svjestan ove tragične situacije, bio prisiljen stupiti u kontakt s pojedincima poput Arkana zbog nedostatka alternative.

Ono što mi se čini paradoksalnim je da je supruga Željka Ražnatovića Arkana, odgovornog za ubojstvo Đeina brata, ta koja pjeva glavnu pjesmu na soundtracku filma.

Oglasi - Advertisement