Mravi su izuzetno korisni i vrijedni kukci, no često predstavljaju problem kada počnu ulaziti u domove i stanove. Evo nekoliko prirodnih načina kako ih se riješiti.

Mravi su pametne i marljive životinje koje mogu nositi terete do 50 puta teže od svoje težine. Iako neke vrste mrava štite biljke u zamjenu za hranu i sklonište, njihova prisutnost u domovima može biti neugodna, jer se brzo šire.

Mravi se hrane ostacima hrane, osobito slatkišima, i mogu se provući kroz vrlo sitne pukotine. Postoji mnogo vrsta mrava – neki su štetočine, dok su drugi samo neugodnost za ljude.

Ako mravi naprave gnijezdo u vašem domu, teško ih je se riješiti. Postoje komercijalni insekticidi, ali oni mogu biti opasni, posebno ako imate kućne ljubimce.

Kako se riješiti mrava prirodnim putem?

Da biste ih se riješili, potrebno je eliminirati kraljicu i cijelu koloniju. U vašoj kuhinji već postoje neke namirnice koje mravi ne podnose.

1. Cimet

Mravi ne vole miris cimeta. Posipajte cimet po kutovima, pukotinama i stazama koje mravi koriste.

2. Sok od Limuna

Mravi ne vole sok od limuna. Prelijte svježe iscijeđen sok od limuna po mravinjacima ili stazama koje koriste. Možete koristiti i limunsku kiselinu pomiješanu s vodom.

3. Kava

Jak miris kave također odbija mrave. Pospite mljevenu kavu na mjestima gdje se mravi skupljaju.

4. Bijeli Ocat

Pomiješajte bijeli ocat i vodu te tom smjesom poprskajte ključna mjesta u kući.

5. Kuhinjska Sol

Rastopite nekoliko žlica soli u kipućoj vodi, pustite da se ohladi, pa ulijte u bocu s raspršivačem. Poprskajte po kutovima, ulaznim vratima, prozorima i drugim površinama.

6. Soda Bikarbona

Soda bikarbona je također neugodna mravima. Posipajte je direktno na mjesta gdje se mravi nalaze.

Osim ovih savjeta, važno je redovito čistiti svoj dom, koristiti odvlaživač zraka u vlažnim prostorijama poput kupaonica i čuvati namirnice u staklenim posudama. Nakon tretiranja, nemojte čistiti područje najmanje dva dana i možda ćete trebati ponoviti postupak. Sretno!

Oglasi - Advertisement