Jučer se naveliko raspravljalo o pozamašnoj kazni od 50 posto plaće koju je Jovani Jeremić, voditeljici televizije “Pink”, izrekao njen vlasnik Željko Mitrović.

Samo da spomenemo, ovo nije bio početni problem. Naime, Mitrović je u rujnu prošle godine uputio Jovani poruku upozorenja u vezi s osobama koje poziva u emisiju “Novo jutro”.

Kao vaš urednik, dužnost mi je upozoriti vas na sklonost uljepšavanju prilikom davanja najava. Ljubazno vas molim da budete oprezni i izbjegavate da me tretirate na isti način kao ekscentrične pojedince koji se pojavljuju u vašoj emisiji. Ispričavam se ako su moje riječi nekoga uvrijedile. To je tijekom posjeta iznio Željko Mitrović, pri čemu je posebno pojasnio o kojim osobama je riječ.

Tijekom programa, muškarac u bijelom sakou raspravlja o svijećama, samo da bi ga prekinula žena koja tvrdi da to uključuje genetsku magiju. Očekivao sam smijeh publike, ali na moje iznenađenje, svi ostaju svečani. Dok bacim pogled na gledanost, primjećujem stalan porast, što ukazuje da je ovo najzanimljivija emisija koju smo ikada imali. Međutim, moramo biti oprezni kako bismo izbjegli zabludu naših gledatelja, budući da je ovo ozbiljna stvar. Stoga Vas javno molim da ove segmente hitno uklonite jer štete svim stranama – sebi, meni i ugledu naše televizije. To nije u našem najboljem interesu.

Željko Mitrović jučer je u razgovoru s Jovanom iznio nekoliko konkretnih detalja na koje vam želimo skrenuti pažnju.

Nisam imao izbora nego kazniti te s 50 posto tvoje prosinačke plaće. Dogodila su se dva manja incidenta, a za jedan ste vi krivi. Bez konzultacija sa mnom ili urednikom vijesti, postupili ste na svoju ruku. Trebalo bi biti općepoznato da se privatni videi ili filmovi iz nečijeg osobnog života ne smiju emitirati. Govorio si bez razmišljanja i želim se ispričati obitelji koju su tvoji postupci pogodili. Ovo nije način na koji ja obično rješavam situacije, ali bili ste disciplinirani s razlogom. Drago mi je da razumiješ. Također se ispričavamo zbog incidenta u kojem je jedan naš gost uvrijedio člana veleposlanstva. Diplomati zaslužuju poštovanje koje se nikada ne smije zanemariti. Međutim, važno je upamtiti da se program uživo ne može smatrati odgovornim za odgovore koje daju pojedinci. Riječi su to Mitrovića u jučerašnjoj izjavi.

Oglasi - Advertisement