Unatoč svojoj reputaciji da omalovažava Novaka Đokovića, američki novinar Ben Rotenberg odlučio je ne šutjeti nakon trijumfa srpskog tenisača nad Taylorom Fritzom.

U izvanrednom prikazu vještine, Đoković je došao do pobjede s 3-1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3) nad američkim protivnikom, osiguravši svoje mjesto u polufinalu inauguralnog Grand Slam turnira godine.

Prvotno planirani poslijepodnevni termin za Novakov meč doživio je odgodu. Samim time okršaj srpskog igrača i američkog protivnika odužio se na čak tri i pol sata, pa se prelio u sferu noćnih mečeva.

Nakon žestokog dvoboja Đokovića i Frica, dodatni spektakl odigrao se kada je Novaka na terenu intervjuirao Nik Kirjos.

Dok je intervju razveselio sve ostale, Rotenberg je bio iznimka. Otišao je na platformu društvenih medija X (ranije poznatu kao Twitter) kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo i kritizirao organizatore Australian Opena jer su dopustili Novaku da ostane na terenu dulje vrijeme.

Ben Rotenberg izrazio je svoju frustraciju rasporedom Australian Opena, postavljajući pitanje zašto bi cijeli intervju obavili u ovako kasno vrijeme kada je noćna sesija počela prije više od sat i pol.
Osim što je tijekom meča kritizirao Novaka, Rotenbergov postupak je prešao sve granice.

Čak i među američkim teniskim novinarima, koji su poznati po negativnim mišljenjima o Novaku, ovaj se pojedinac ističe kao izrazito jadan i pristran.

Oglasi - Advertisement