Od sredine prosinca nadalje zdravstvene ustanove u Srbiji, kako javne tako i privatne, bile su preplavljene pacijentima svih dobnih skupina, a kako se i očekivalo, to se s još većim intenzitetom zadržalo u prvim danima nove godine.

Medicinski djelatnici u Srbiji primijetili su značajan porast broja pacijenata u usporedbi s brojkama od prije tri tjedna. Ovi pacijenti, koji čine značajan dio populacije, obično pokazuju simptome kao što su kašalj, grlobolja, povišena tjelesna temperatura, opća nelagoda i bolovi u mišićima.

Predviđanje dr. Nebojše Bohuckog od 5. listopada prošle godine ostvarilo se zbog okupljanja pojedinaca u zatvorenim prostorima bez provođenja preventivnih mjera tijekom novogodišnjih praznika. Konvergencija gripe, koronavirusa i respiratornog sincicijalnog virusa (RSV) dovela je do tridemije u siječnju 2024.

U prosincu prošle godine cijenjeni epidemiolog dr. Bohucki dao je službenu objavu da smo na rubu tridemije, a da se najveće posljedice očekuju u siječnju. Trenutačno dr. Bohucki pouzdano tvrdi da je tridemija u Srbiji doista raširena. Pažljivo pročitajte sljedeće ključne informacije:

Oglasi - Advertisement