Ministar unutarnjih poslova KS Admir Katica oštro je osudio svako nezakonito ponašanje na cestama, posebno u svjetlu nedavnih tragičnih incidenata koji su se desili na našim ulicama. Povod za ovu izjavu bila je bahata vožnja influencerice Adne Helić, koja je neodgovorno prebrzo vozila kroz gusto naseljeno područje Sarajeva, a cijeli događaj snimala mobilnim uređajem.

Katica je istaknula kako je u nedavnom slučaju A.H., koji je izazvao veliku zabrinutost javnosti, policija promptno reagirala pokrenuvši istragu koja je rezultirala utvrđivanjem krivca. Slijedom toga, počinitelju je oduzeta vozačka dozvola na period od 60 dana i izdat mu je prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM.

Prema njegovim riječima, MUP Kantona Sarajevo revnosno provodi mjere u cilju unapređenja sigurnosti saobraćaja, uključujući provođenje preventivnih i kaznenih radnji, pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, te pojačane operativne napore Interventne policije i Jedinice policije. Jedinica za sigurnost prometa.

Katica je najavio da je ove godine u proračunu izdvojeno dodatnih 1,5 milijuna maraka za nabavku novih radarskih sustava. Cilj je povećati sigurnost prometa i proširiti mrežu stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na području Kantona Sarajevo. Ovaj strateški potez omogućit će učinkovitije provođenje i kažnjavanje prometnih prekršaja.

U nedavnom videu na Instagramu, influencerica Adna Helić služi kao podsjetnik pokazujući svoju brzinu od 108 kilometara na sat kroz selo s ograničenjem brzine od 60 kilometara na sat.

Oglasi - Advertisement