Unutar FBI-a postoje različiti odjeli posvećeni procjeni potencijalnih agenata. Međutim, stopa uspješnosti ovih procjena izuzetno je minimalna.

Početno ispitivanje sastoji se od pet primarnih komponenti, od kojih se svaka bavi različitim aspektom. Prvi dio usredotočen je na logično razmišljanje, dok drugi ocjenjuje sposobnost zaključivanja. Situacijsko rezoniranje glavni je fokus trećeg odjeljka, nakon čega slijedi procjena karaktera u četvrtom. Na kraju, peti odjeljak bavi se analizom preferencija i interesa. City magazin ističe važnost prvog testa, posebno naglašavajući njegov naglasak na logici.

Vaše vještine logičkog zaključivanja, koje uključuju i pažnju i pedantnost, prikazane su kroz otkrivanje ove zagonetke.

Uključite svoje logičke sposobnosti i iskoristite svoju kreativnu spoznaju. Zastanite na trenutak i pažljivo promotrite sliku pred sobom. Dvije žene sjede, pogleda uprtih jedna u drugu, dok dijete radosno zauzima prostor između njih. Razmislite o ovome: za koju od ovih žena vjerujete da je biološka majka i što vas navodi na taj zaključak?

Odgovor: Prava majka sjedi sa leve strane.

Postoje dva traga koji nagovještavaju da je ona majka.

Jedno je njeno držanje. Blago je nagnuta napred u zaštitnom stavu i tijelom je okrenuta ka djetetu. Drugo, dijete je okrenuto prema njoj. Djeca se intuitivno tokom igre okreću ka roditeljima jer prirodno traže njihovu pažnju.

Oglasi - Advertisement