Jedna baka iz Kine ima bogatstvo od oko 2,5 miliona evra, ali ne želi ništa da ostavi svojoj deci.

Gospođa Liu, iz Šangaja, ostavila je sve što je imala svojoj mački i psu i ostavila svoju djecu van svoje volje. Promijenila ga je jer je po prvom testamentu sav njen novac i imovina pripala njenoj djeci. Nekoliko godina kasnije, međutim, promijenila je mišljenje jer niko od troje djece nije došao da je vidi dok je bila bolesna. Osim toga, djeca su je rijetko zvala da pitaju kako je.

U najtežim trenucima uz nju su ostali samo njeni ljubimci – mačka i pas. Iako je baka Liu htjela novac ostaviti direktno svojim psima i mačkama, u Kini to nije dozvoljeno zakonom, pa je odlučila da prenese nasljedstvo lokalnoj veterinarskoj klinici pod uslovom da novac koriste za brigu o njenim ljubimcima kao kao i njihovi mogući potomci.

Chen Kai, službenik u Beijing Will Registration Centru, predložio je da baka nađe nekoga tko će nadgledati veterinarsku kliniku kako bi spriječio da se novac otuđi. Prije nego što je napravila oporuku, upozorili su je na moguće rizike. Takođe su joj dali do znanja da u svakom trenutku može promijeniti svoju volju ako se njen odnos s djecom popravi.

Bakina priča izazvala je mnogo diskusija na društvenim mrežama. Ljudi su komentarisali: “Kako je bila razočarana i slomljena srca kada je odlučila da ne ostavi ništa svojoj deci”, napisao je jedan muškarac. “Hvala. Ako se moja ćerka bude loše ponašala prema meni u budućnosti, prepustiću kuću nekom drugom”, nastavila je jedna žena.

Oglasi - Advertisement